Raste broj zaraženih u Brčkom, 12 novih slučajeva

U Brčkom je danas potvrđeno 12 novozaraženih virusom korona, čime se broj aktivnih slučajeva povećao na 98, rekla je šef Pododjeljenja za javno zdravstvo distrikta Anđa Nikolić.

Bosna i Hercegovina 20.07.2020 | 15:58
Raste broj zaraženih u Brčkom, 12 novih slučajeva

Nikolićeva je istakla da je 12 pacijenata smješteno na kovid odjeljenje u brčanskoj bolnici, da svi imaju obostranu upalu pluća, da je četvoro sa teškom, dok ostali imaju srednje tešku kliničku sliku.

Ona je potvrdila da su među zaraženima anasteziolog i njegova supruga, koja je takođe zdravstveni radnik, te da se nalaze u kućnoj samoizolaciji.

– Javna zdravstvena ustanova ima komisiju koja treba da nam dostavi izvještaj sa predloženim mjerama i ko od sestara i ljekara treba da ide u izolaciju, a ko može da radi. Tražila sam da taj izvještaj dostave u toku dana. Ukoliko to ne urade biću prinuđena da ih sve stavim u izolaciju – rekla je Nikolić na konferenciji za novinare. 

Ona je naglasila da se svi zdravstveni radnici testiraju, te da je epidemiološka situacija u Brčkom nestabilna jer svakodnevno raste broj zaraženih.

– Rezultat ovakve situacije je naša opuštenost i nepoštovanje mjera – rekla je Nikolić.

On je poručila građanima, ali i zdravstvenim radnicima, da obavezno nose zaštitnu opremu, prije svega maske kako u zatvorenim prostorima, tako i na otvorenom gdje nije moguće držati fizičku distancu, te da se u slučaju pojave bilo kojeg simptoma odmah jave u Dom zdravlja.

– Nikako sa temperaturom nemojte da hodate vani i idete na posao. Vrlo često nam se to dešava i nakon toga imamo seriju kontakata od kojih je dobar dio pozitivan – dodala je Nikolićeva. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar