Путницима из Србије забрањен улазак у Француску

Путницима из Србије више није дозвољен улазак у Француску, због погоршане епидемиолошке ситуације у Србији, саопштено је из француске Амбасаде у Београду. Ова одлука донесена је на основу препорука Савјета ЕУ од 16. јула, наводи се у саопштењу.

Србија 20.07.2020 | 10:16
Путницима из Србије забрањен улазак у Француску

Од забране доласка у Француску изузете су особе које су француски држављани, као и њихови супружници и дјеца, потом држављани ЕУ и Андоре, Велике Британије, Исланда, Лихтенштајна, Монака, Норвешке, Швајцарске, Сан Марина и Ватикана, који имају главно пребивалиште у Француској или путују у транзиту кроз Француску у земље чији су држављани или у њој имају пребивалиште.

На списку изузећа од забране су и држављани треће земље, укључујући Србију, који имају француске или европске дозволе боравка или визе са пребивалиштем у Француској или који, у транзиту кроз Француску, путују у земљу ЕУ у којој имају пребивалиште.

На листи су и држављани треће земље који су у транзиту на мање од 24 часа у међународној зони како би стигли у своју земљу поријекла и могу да предоче путну исправу те земље.

На тој листи је и особље дипломатских и конзуларних представништава, као и међународних организација са сједиштем или канцеларијом у Француској, као и супружници и дјеца.

У саопштењу се додаје да су на списку изузећа и страни здравствени радници који доприносе борби против ковида-19, страно особље које обавља путничке и карго летове или путују као путници до своје базе, страни држављани који обављају међународни превоз робе и страни морнари који осигуравају међународни превоз робе или рад на рибарским бродовима.

Француска Амбасада је додала да уколико неко спада у ове категорије, а жели да путује у Француску, претходно мора да испуни и преда француским властима потврду о међународном путовању по доласку у земљу.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Миле

20.07.2020 08:34

Све док моземо у Русији је ок ста нас брига та Еуропа тамо свакако нико неиде....

ОДГОВОРИТЕ
Name

срна

20.07.2020 08:47

Ста је се друго могло оцекиват за србију и бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.07.2020 17:54

У Хрватску могу само уци они који имају њихове путовнице.Лаз је велика да ако неко посједује некретнине у хрватској да мозе несметано проци .Мозда мозе ако је босански католик а муслиман и србин не могу. Годинама им поједини плацају порез и сад не могу уци и ако су у трнзиту за треце земље.Оно сто грницари раде муслиманима и србима на хрватскоој граници је злоцин против цовјецности.Стварно су гамад да не мозе бити веца.ЕУ је себи ставила јарам око врата примеци их у заједницу.Устасе раде по своме и ако по евроспском закону неби смијели.Све телевизије и новинаре треба упутити тајно да снимају ста раде скотови.

Name

Дзоо

20.07.2020 09:00

Толико сте ме насикрали сто из Србије немогу путовати веруј те само сам кило бурека појео!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

20.07.2020 09:09

Никуд недати и враћа се у период од 91 када Срби нијгдје нису могли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара

20.07.2020 10:52

Како?Зна ли Вуле за ово,је ли обавјестен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

20.07.2020 11:22

Француска це се свакако распасти који дзаво онда да иде неко тамо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

20.07.2020 23:50

Знаци ниста Мона Лиза ниста Ајфелов торањ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кретени

21.07.2020 05:32

затворите и ви за Французе недајте им.Свако ко вама затвори,и ви то исто за њих.

ОДГОВОРИТЕ