Putnicima iz Srbije zabranjen ulazak u Francusku

Putnicima iz Srbije više nije dozvoljen ulazak u Francusku, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, saopšteno je iz francuske Ambasade u Beogradu. Ova odluka donesena je na osnovu preporuka Savjeta EU od 16. jula, navodi se u saopštenju.

Srbija 20.07.2020 | 10:16
Putnicima iz Srbije zabranjen ulazak u Francusku

Od zabrane dolaska u Francusku izuzete su osobe koje su francuski državljani, kao i njihovi supružnici i djeca, potom državljani EU i Andore, Velike Britanije, Islanda, Lihtenštajna, Monaka, Norveške, Švajcarske, San Marina i Vatikana, koji imaju glavno prebivalište u Francuskoj ili putuju u tranzitu kroz Francusku u zemlje čiji su državljani ili u njoj imaju prebivalište.

Na spisku izuzeća od zabrane su i državljani treće zemlje, uključujući Srbiju, koji imaju francuske ili evropske dozvole boravka ili vize sa prebivalištem u Francuskoj ili koji, u tranzitu kroz Francusku, putuju u zemlju EU u kojoj imaju prebivalište.

Na listi su i državljani treće zemlje koji su u tranzitu na manje od 24 časa u međunarodnoj zoni kako bi stigli u svoju zemlju porijekla i mogu da predoče putnu ispravu te zemlje.

Na toj listi je i osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava, kao i međunarodnih organizacija sa sjedištem ili kancelarijom u Francuskoj, kao i supružnici i djeca.

U saopštenju se dodaje da su na spisku izuzeća i strani zdravstveni radnici koji doprinose borbi protiv kovida-19, strano osoblje koje obavlja putničke i kargo letove ili putuju kao putnici do svoje baze, strani državljani koji obavljaju međunarodni prevoz robe i strani mornari koji osiguravaju međunarodni prevoz robe ili rad na ribarskim brodovima.

Francuska Ambasada je dodala da ukoliko neko spada u ove kategorije, a želi da putuje u Francusku, prethodno mora da ispuni i preda francuskim vlastima potvrdu o međunarodnom putovanju po dolasku u zemlju.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Mile

20.07.2020 08:34

Sve dok mozemo u Rusiji je ok sta nas briga ta Europa tamo svakako niko neide....

ODGOVORITE
Name

srna

20.07.2020 08:47

Sta je se drugo moglo ocekivat za srbiju i bih

ODGOVORITE
Name

Milan

20.07.2020 17:54

U Hrvatsku mogu samo uci oni koji imaju njihove putovnice.Laz je velika da ako neko posjeduje nekretnine u hrvatskoj da moze nesmetano proci .Mozda moze ako je bosanski katolik a musliman i srbin ne mogu. Godinama im pojedini placaju porez i sad ne mogu uci i ako su u trnzitu za trece zemlje.Ono sto grnicari rade muslimanima i srbima na hrvatskooj granici je zlocin protiv covjecnosti.Stvarno su gamad da ne moze biti veca.EU je sebi stavila jaram oko vrata primeci ih u zajednicu.Ustase rade po svome i ako po evrospskom zakonu nebi smijeli.Sve televizije i novinare treba uputiti tajno da snimaju sta rade skotovi.

Name

Dzoo

20.07.2020 09:00

Toliko ste me nasikrali sto iz Srbije nemogu putovati veruj te samo sam kilo bureka pojeo!

ODGOVORITE
Name

Trn

20.07.2020 09:09

Nikud nedati i vraća se u period od 91 kada Srbi nijgdje nisu mogli.

ODGOVORITE
Name

Kozara

20.07.2020 10:52

Kako?Zna li Vule za ovo,je li obavjesten

ODGOVORITE
Name

Mile

20.07.2020 11:22

Francuska ce se svakako raspasti koji dzavo onda da ide neko tamo...

ODGOVORITE
Name

cups

20.07.2020 23:50

Znaci nista Mona Liza nista Ajfelov toranj ?

ODGOVORITE
Name

Kreteni

21.07.2020 05:32

zatvorite i vi za Francuze nedajte im.Svako ko vama zatvori,i vi to isto za njih.

ODGOVORITE