Већи дио дана облачно, послије више сунца

У Републици Српској и осталим дијеловима БиХ током дана променљиво облачно уз дуже сунчане периоде на сјеверу и сјеверозападу, а у централним и јужним крајевима биће услова за локалне пљускове са грмљавином.

Република Српска 20.07.2020 | 07:14
Већи дио дана облачно, послије више сунца

У РС данас ујутру мало до умјерено облачно вријеме. На сјевероистоку и истоку мјестимично са кишом и пљусковима, док ће на југу и северозападу бити сунчано. Око појединих ријечних долина и котлина могућа је појава магле.

Током дана променљиво облачно уз дуже сунчане периоде на сјеверу и сјеверозападу, а у централним и јужним крајевима биће услова за локалне пљускове са грмљавином. Вјетар слаб до умјерен сјеверозападни. Минимална температура ваздуха од 9-14, а највиса дневна од 15-25 степени.

Данас у Федерацији БиХ већи дио дана преовладаваће претежно облачно вријеме. Више сунчаних периода очекује се  на крајњем југу. Падавине ће углавном бити локалне и слабијег интензитета.

Прије подне више падавина се очекује на сјеверу и сјевероистоку, а у послијеподневним сатима ће доћи до постепеног смањења облачности. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјеверозападног смјера.

Сунчано и веома топло на Иберијском полуострву, на југу Балкана и у Грчкој. Топло ће бити и у западном дијелу Европе, у Француској, Италији и Њемачкој. Киша се очекује у источним и централним дијеловима Балкана као и у дијелу централне Европе.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар