Veći dio dana oblačno, poslije više sunca

U Republici Srpskoj i ostalim dijelovima BiH tokom dana promenljivo oblačno uz duže sunčane periode na sjeveru i sjeverozapadu, a u centralnim i južnim krajevima biće uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Republika Srpska 20.07.2020 | 07:14
Veći dio dana oblačno, poslije više sunca

U RS danas ujutru malo do umjereno oblačno vrijeme. Na sjeveroistoku i istoku mjestimično sa kišom i pljuskovima, dok će na jugu i severozapadu biti sunčano. Oko pojedinih riječnih dolina i kotlina moguća je pojava magle.

Tokom dana promenljivo oblačno uz duže sunčane periode na sjeveru i sjeverozapadu, a u centralnim i južnim krajevima biće uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Minimalna temperatura vazduha od 9-14, a najvisa dnevna od 15-25 stepeni.

Danas u Federaciji BiH veći dio dana preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanih perioda očekuje se  na krajnjem jugu. Padavine će uglavnom biti lokalne i slabijeg intenziteta.

Prije podne više padavina se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku, a u poslijepodnevnim satima će doći do postepenog smanjenja oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Sunčano i veoma toplo na Iberijskom poluostrvu, na jugu Balkana i u Grčkoj. Toplo će biti i u zapadnom dijelu Evrope, u Francuskoj, Italiji i Njemačkoj. Kiša se očekuje u istočnim i centralnim dijelovima Balkana kao i u dijelu centralne Evrope.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar