Зворник: Од короне преминуо члан Штаба за ванредне ситуације

На ванредној прес конференцији Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Зворника Зоран Стевановић саопштио је новинарима да је од посљедица болести вируса корона преминуо члан Штаба за ванредне ситуације тог града.

Република Српска 18.07.2020 | 18:09
Зворник: Од короне преминуо члан Штаба за ванредне ситуације

"У Универзитетском клиничком центру Бањалука преминуо је 50-годишњи мушкарац из Зворника. Ријеч је нашем радном колеги, запосленом у Градској управи, иначе члану Градског штаба за ванредне ситуације. Искрено саучешће његовој породици", рекао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Стевановић је рекао и да су капацитети ковид-болнице у Зворнику скоро попуњени, те да грађани морају постати свјесни да самодисциплина сваког од нас може да поправи епидемиолошку ситуацију. Он је апеловао на грађане да се придржавају мјера због себе, својих пријатеља и својих најближих. Указао је да грађани треба да се, ако примијете симптоме, одмах јаве амбуланти за респираторне инфекције.

"Врло је битно да они који примијете симптоме не чекају код куће, да сами пију парацетамол, да се не јављају љекару, јер најтежи случајеви које имамо и у нашој болници и на УКЦ-у Бањалука јесу плод запуштености оних којима су се јавили симптоми, који се љекару јаве послије десетак дана", рекао је Стевановић.

У понедјељак ће бити одржана сједница Штаба за ванредне ситуације и сједница Кризног штаба Владе Српске.

"Ми ћемо у понедељак имати сједницу Градског штаба, очекујемо и сједницу Републичког штаба, очекујемо ново пооштравање мјера. У дане викенда, данас и сутра, имамо појачану контролу инспекцијских служби и Комуналне полиције за све суграђане, за ношење маски, окупљање на једном мјесту и рад угоститељских објеката", рекао је Стевановић.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ЗВОРНИК

18.07.2020 16:40

Касно је сада кукати. Гледао си сваки дан роштиљање на обали Дрине исти ти си обишао све молитве. Ко Драгичевичевог пунца се пекло јагње и дружене, био и директор болнице менаџер. Сваки дан локали и баште препуне, а столови једни на другоме, у фабрикама морају шутити трпити. Из хигијенске службе дома здравља се крију ни један контакт незнају нити се интересују, а нема ни налога за дезинфекцију. И још много тога има лошег. Покојнику лака црна земља, а породици искрено саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2020 00:36

Да није због маске? Прекомјерна употреба мозе да изазове разне болести и стања.

Name

С4јо

18.07.2020 16:50

Видим васе мјере на брањеву васер код цркве 100људи има,а тек сутра кад буде дан васера има и сатор па гдје да инспекција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњеза

19.07.2020 06:09

Пусти ти Брањево.Гледајте ви себе.

Name

Ре Снезана

19.07.2020 10:00

Пустио сам ја Брањево. Ја гледам у тебе.

Name

Игор

18.07.2020 16:55

У Братунцу градицу који са сусједном опстином Зворник граници има по 1000 људи викендом на купалисту Рајска плаза кафици пуни а све се то десава испод куце Нацелника Младјеновица из Снсд, је Рајску плазу је направио испод своје куце у свом селу.Нека реагују инспекције слузбе......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.д

18.07.2020 17:39

Скратити радно вријеме кафица до 20 х,,,,у лукавици у кафицима јос користе наргиле,,и то све види инспекција,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

надалаванда

18.07.2020 19:39

Наргилеее,највеца глупост нико нормалан то неце користити.

Name

Мими

19.07.2020 17:41

Наравно да је све ово кренуло од скупова молитви слава и преслава.Појединци мисле да су само они верници и због тог свог бахатог понасања и досли смо у ову ситуацију.А градонацелник само прица а контрола никаква .

Name

Данас у околини Патковаце

18.07.2020 19:25

Изгледа нека свадба. Музика грми пуца се из пистоља. Јаста,зивјела нам Корона и да јос висе болесних и одапетих да имамо у наредном преиоду. Ста има везе ионако је вецином багра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мигрант

19.07.2020 12:41

Па болан код рођака ти сваки викенд дернек на језеру.

ОДГОВОРИТЕ