МУП РС ухапсио осумњиченог за убиство у ЦГ

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске ухапсили су Николу Ивовића из Црне Горе због постојања основа сумње да је 6. јуна прошле године у Херцег Новом убио Стефана Шаровића.

Република Српска 18.07.2020 | 16:21
МУП РС ухапсио осумњиченог за убиство у ЦГ

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић изјавила је Срни да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, радећи на расвјетљавању кривичних дијела тешких убистава у вези са организованим криминалом извршених на подручју Републике Српске и региона, лишили слободе Николу Ивовића.

"За овим лицем је расписана међународна потјерница Интерпола Подгорица због наведеног кривичног дјела. Приликом лишавања слободе код Ивовића су пронађени документи Републике Словеније за које постоје основи сумње да су фалсификовани, као и мања количина опојне дроге марихуане", истакла је Миљановићева.

Она је нагласила да ће Ивовић, након криминалистичке обраде у просторијама Управе за организовани и тешки криминалитет у Бањалуци, бити предат у надлежност Тужилаштва БиХ и Суда БиХ ради процедуре екстрадиције за Црну Гору.

Миљановићева је подсјетила да су полицијски службеници ове управе 26. јуна прошле године на подручју општине Истична Илиџа, које покрива Полицијска управа Источно Сарајево, лишили слободе Душана Шиља због постојања основа сумње да је заједно са Ивовићем учествовао у извршењу тешког убиства Стефана Шаровића.

(Срна)

Фото: Независне

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мики

18.07.2020 16:04

и ста... бице солобођен јер је тузилиство потковано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фидо

18.07.2020 20:50

Лазу, све су то убице и дзаба им маске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

19.07.2020 05:31

За похвалу је акција наше полиције..волио бих да што прије прочитам како је, у још једној успјешној акцији, полиција РС-е ухапсила осумњичене за неколико убистава у Бањалуци! Прође од тада доста времена, али никаквих информација нема?! Зашто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

19.07.2020 13:44

Ко га је скривао.....и гдје све време????

ОДГОВОРИТЕ