Заражена короном напустила изолацију и отишла на посао

Једна жена из Грачанице у Федерацији БиХ (ФБиХ) која је позитивна на вирус корона напустила је кућну изолацију и отишла на посао у другу општину, али је брзом реакцијом полиције и инспекције пронађена и враћена у изолацију, потврдио је градоначелник Нусрет Хелић.

Босна и Херцеговина 18.07.2020 | 07:31
Заражена короном напустила изолацију и отишла на посао

"Тренутно имамо 20 позитивних случајева, а у изолацији је 198 особа. Ми овакве бројеве нисмо имали у сложеније вријеме те смо процијенили да је резултат тога опуштање грађана, али и свих оних који би требало да спроводе одређене мјере. На све начине покушавамо поправити то стање", рекао је Хелић за портал Клиx.

Знатније ширење вируса корона могло би утицати и на екомонију у овом граду, због чега Хелић наводи да се сви морају придржавати мјера превенције.

"Не смијемо дозволити да грачаничка привреда због недоговорних људи почне страдати, а тек се почела опорављати након ранијих рестриктивних мјера", закључио је Хелић.

(Срна) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Отказзз

18.07.2020 06:19

Треба дотичној дати Моментални отказзз,за своју неодговорност Срам те билооо......

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

18.07.2020 06:46

Овако се требају понашати и када неко дође пијан на посао, дрогиран, када краде, лаже, трача из пакости.

Name

Холланд

18.07.2020 06:58

Рацуни кад додју не питају имас ли цорону.. Најлаксе је затворит народ у кавез а поготово овим докторима И ткз све зналицама... А дотицни дрмају огромне плате а нама соле памет.

Name

Скептик

18.07.2020 06:59

Зашто??? Па колико заражених људи иде на посао а да и не знају да су заражени.

Name

Да

18.07.2020 08:36

Људи немају осјећај за одговорност уопште. Сопствену дјецу шаљу у вртић и школу када дијете има температуру, пролив или када повраћа. Наравно по нашем систему нема запослена медицинска сестра на пријему дјеце по уласку у вртић и шта онда даље да говоримо?! Од малих ногу се дијете учи да је такав начин живота сасвим у реду, да је у реду болестан се мијешати умјесто да се мало стрпиш и оздравиш, наставиш. Ми смо лош узор својој дјеци и када прелазимо преко нечега за шта знамо да није у реду. Ако газим тебе, ја у ствари газим себе у неком будућем времену сигурно.

Name

Одговорност

18.07.2020 06:58

Ово дефинитивно није једини слуцај оваквог понасања. То је цињеница и увијек це се наци неко од појединаца који це угрозити здравље других због свог неодговорног понасања. Медјутим, то јесте поразно, али је и оцекивано. Због тога не треба кривца тразити у градјанима него у надлезним институцијама, које оцигледно не контролису ситуацију на адекватан нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

18.07.2020 10:35

Дај не лупетај позитиван пцр нема везе ни са каквим вирусом а сарс цов није никад ни издвојен то сто имају је компјутерски модел. Народ је отрован.

Name

бл

18.07.2020 11:43

Хм......у којој клиници ти радис?