Краљица Елизабета има свог навијача сатова, носача ципела, гајдаша који је буди...

Британска краљица Елизабета ИИ живи у великој раскоши, но многи нису знали појединости које је опкружују.

Занимљивости 17.07.2020 | 21:50
Краљица Елизабета има свог навијача сатова, носача ципела, гајдаша који је буди...

Носач ципела

Краљица пази на сваки детаљ. Увек јој мора бити угодно. Било је ситуација када су је ципеле нажуљале. Због тога се осигурала на начин да је запослила особу која уместо ње носи њену нову обућу како би се мало растегла и како би тиме избегла непотребне неугодности.

Надзорник уметнина

Краљица је љубитељица уметности. Бакингемску палату красе многобројна вредна уметничка дела. Због тога је пре пет година запослила особу која надгледа њену колекцију која садржи седам хиљада слика те око три хиљаде минијатура.

Чувар печата

А осим чувара уметнина, краљица је ангажовала и особног чувара њених печата. Наиме, у својој владавини нашла се на бројним печатима, а поседује и ретку колекцију коју је наследила од свога оца, Гжорџа В. Запослила је особу која брине да печати остану у беспрекорном стању.

Људски аларм

А како би се будила на време свакога дана, краљица је изнајмила приватног гајдаша који јој свако јутро у 9:15 сати свира испод прозора и тиме је буди. Он свира без обзира да ли је она у Бакингемској палати, Виндзору или Балморалу.

Навијач сатова

Уз 'људски аларм', Елизабета је запослила особу која свакодневно обилази и проверава сатове у њеној резиденцији. Неки од њих су старији од сто година па их по потреби треба навијати или поправљати.

Мајстор за музику

На ту позицију именовала је композиторку Џудит Веир, која за краљицу бира музику.

Мајстор за коња

Краљица уназад годинама не пропушта прилику да седне на коња и иде на јахање. Друштво јој прави њен 'Мастер' за коња, Лорд де Маули, који јој се свакога пута придружује у јахању. Осим тога што је присутан на важним догађајима на које краљица стиже на коњу и у кочији, он се брине и за штале.

Особа која испробава храну

Елизабета и њен супруг Филип желе бити сигурни и како ће њихови оброци бити довољно добри. Због тога пре свакога оброка причекају како би чули што о храни мисли особа која је проба пре њих. Направе се порције за краљицу и особу која ће испробати.

Резач меса

Задатак ове особе је да реже краљичино месо уместо ње, поготово за посебне прилике попут Божића. Ова је позиција наследна.

Извор:Курир.рс/Неw Идеа/Блиц Фото: Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар