Завирите на необично љубичасто "Пурпурно острво"! (ФОТО)

Цела наша планета Земља односно многе државе "крију" нека прелепа места. Тако је и у Јужној Кореји где има пуно занимљивих места. Пре пар дана једно острво на Инстаграму је постао прави хит реч је о "пурпурном"(љубичастом) острву ...

Занимљивости 17.07.2020 | 20:56
Завирите на необично љубичасто "Пурпурно острво"! (ФОТО)

Пандемија Ковид вируса широм света оставља за собом последице ипак када све ово једног дана прође ( ко може) нека посети Јужну Кореју, и интересантну знаменитост "Пурпурно острво" (енгл Пурпле Исланд). Као што име само каже, ово место је љубичасти рај употпуњен огромним пољима лаванде, дрвец́ем које цвета у љубичастим бојама, као и пурпурно (љубичасто) обојеним куц́ама, мостовима и чак љубичастим путевима!

За сада није јасно како је дошла идеја да се острва Банвол и Паркји - два острвцета повезаним великим дрвеним мостом (љубичастим, наравно) - претворе у "Љубичасто острво" Али прошлог лета су власти у округу Синан, провинција Јужна Јеолла, објавиле њихове планове за јединствену туристичку атракцију "Пурпурно острво"

Планови укључивали су садњу 40.000 биљака лаванде, хиљаде стабала царица, као и других биљака љубичасте боје, фарбање стамбених зграда у пурпурно, као и путне атракције, па чак и саме путеве.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#пурплеисланд #мокпо #탕탕이 #참소라숙회? #목포해상케이블카 아주 화창하진 않았지만 적당히 여행다니기 좋았던날 첫 목포여행♡

Објава коју дели 김하경 (@лисахакyунгким) дана

Искрено, љубичасти Цхеонса мост (у буквалном преводу речи Анђеоски мост) који повезује острва Банвол и Паркји вреди посетити, посебно ноц́у, али постоји толико пуно тога за видети и фотографисати ако вам се свиђа боја љубичасте која ц́е вам вероватно требати више него дан да све то проживите и наравно уживате.

Као што бисте очекивали на правом љубичастом острву, чак су и хотелске собе, ресторани и тоалети обојени љубичасто. Ох, и неки од локалних аутомобила. Цена ноћења у љубичастим собама почињу од 50 000 корејских вона (око 41 долар) па на више.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар