Zavirite na neobično ljubičasto "Purpurno ostrvo"! (FOTO)

Cela naša planeta Zemlja odnosno mnoge države "kriju" neka prelepa mesta. Tako je i u Južnoj Koreji gde ima puno zanimljivih mesta. Pre par dana jedno ostrvo na Instagramu je postao pravi hit reč je o "purpurnom"(ljubičastom) ostrvu ...

Zanimljivosti 17.07.2020 | 20:56
Zavirite na neobično ljubičasto "Purpurno ostrvo"! (FOTO)

Pandemija Kovid virusa širom sveta ostavlja za sobom posledice ipak kada sve ovo jednog dana prođe ( ko može) neka poseti Južnu Koreju, i interesantnu znamenitost "Purpurno ostrvo" (engl Purple Island). Kao što ime samo kaže, ovo mesto je ljubičasti raj upotpunjen ogromnim poljima lavande, drvećem koje cveta u ljubičastim bojama, kao i purpurno (ljubičasto) obojenim kućama, mostovima i čak ljubičastim putevima!

Za sada nije jasno kako je došla ideja da se ostrva Banvol i Parkji - dva ostrvceta povezanim velikim drvenim mostom (ljubičastim, naravno) - pretvore u "Ljubičasto ostrvo" Ali prošlog leta su vlasti u okrugu Sinan, provincija Južna Jeolla, objavile njihove planove za jedinstvenu turističku atrakciju "Purpurno ostrvo"

Planovi uključivali su sadnju 40.000 biljaka lavande, hiljade stabala carica, kao i drugih biljaka ljubičaste boje, farbanje stambenih zgrada u purpurno, kao i putne atrakcije, pa čak i same puteve.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#purpleisland #mokpo #탕탕이 #참소라숙회? #목포해상케이블카 아주 화창하진 않았지만 적당히 여행다니기 좋았던날 첫 목포여행♡

Објава коју дели 김하경 (@lisahakyungkim) дана

Iskreno, ljubičasti Cheonsa most (u bukvalnom prevodu reči Anđeoski most) koji povezuje ostrva Banvol i Parkji vredi posetiti, posebno noću, ali postoji toliko puno toga za videti i fotografisati ako vam se sviđa boja ljubičaste koja će vam verovatno trebati više nego dan da sve to proživite i naravno uživate.

Kao što biste očekivali na pravom ljubičastom ostrvu, čak su i hotelske sobe, restorani i toaleti obojeni ljubičasto. Oh, i neki od lokalnih automobila. Cena noćenja u ljubičastim sobama počinju od 50 000 korejskih vona (oko 41 dolar) pa na više.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar