Сан постао јава: Медићи код Лопара добили нову кућу

Брачни пар Медић из Милиног Села код Лопара коначно ће остварити свој сан и уселити у нову кућу. Изградњу куће за ову породицу, која већ годинама живи на рубу егзистенције, помогли су комшије, пријатељи и бројни донатори.

Република Српска 17.07.2020 | 18:38
Сан постао јава: Медићи код Лопара добили нову кућу

Тужна прича брачног пара Медић из Милиног села код Лопара добила је срећан крај. Захваљујући хуманости и помоћи добрих људи, Славка и Зоран, који су живјели у једној просторији, добили су нову кућу, а са њом и живот достојан човјека у 21. вијеку.

“Ту сам славио, спавао и све могуће у једној малој просторији. Сад се осјећам веома срећно, радосно, нови дом је ту”, не крије радост Зоран.

“Имала сам струју, али нисам имала воде, све сам морала да перем на руке. Борила сам се колико-толико, а сад ћу, хвала Богу, имати боље услове да проживим”, прича његова супруга Славка.

Акцију за изградњу куће, која би до септембра требало да буде усељива, покренула је Зорица Докић из Удружења “Жене Милиног Села” заједно са комшијама. Свако је помогао на свој начин.

“Преко 30 хиљада марака је уложено је до сада. Урађени су струја, вода, столарија”, каже Зорица.

Многобројни донатори из свих крајева Републике Српске и иностранства за непуна три мјесеца показали су како не постоји посао који се удруженим снагама не може завршити. Највећа сатисфакција им је, кажу они, крајњи резултат.

“Они су Медићи, а и ја сам Медић и то ме је подстакло да им помогнем. Драго што смо успјели нешто да урадимо”, прича донатор Владимир Медић из Шипова.

“Љубав према ближњем основа је хришћанске доктрине и вјере и то је оно што треба у сваком случају и према сваком човјеку да показујемо. Из те љубави рађају се плодови који су овако лијепи И, прије свега, корисни људима који заиста тешко живе”, каже ђакон Велислав Мишура из Добротворне организације “Тројеручица”.

“Уплатили смо из локалног буџета три хиљаде марака за ову акцију. Драго ми је да има људи који се баве хуманитарним радом и чији су резултати јасни и видљиви”, каже начелник Лопара Радо Савић.

“Поздрављам све донаторе, који су донирали у било ком износу, није важно који је износ новца, важна је донација. Од срца им хвала”, не крије захвалност Зоран Медић.

Поглед кроз прозор нове куће на брда Мајевице сада је за Медиће и поглед у мирнију старост. У изградњи новог и сигурнијег крова над главом за ову породицу учествовала је и Радио-телевизија БН.

БН ТВ 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Коле

17.07.2020 17:33

Живи били! Хвала свима који су помогли ову породицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шиповљанка

17.07.2020 17:56

Браво Владимире, хвала ти у име свих шиповљана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рт

17.07.2020 19:56

Лако вам је општинари да се разбавујете парама народа општине лопаре, не плаћате ви то из свог џепа.

ОДГОВОРИТЕ