San postao java: Medići kod Lopara dobili novu kuću

Bračni par Medić iz Milinog Sela kod Lopara konačno će ostvariti svoj san i useliti u novu kuću. Izgradnju kuće za ovu porodicu, koja već godinama živi na rubu egzistencije, pomogli su komšije, prijatelji i brojni donatori.

Republika Srpska 17.07.2020 | 18:38
San postao java: Medići kod Lopara dobili novu kuću

Tužna priča bračnog para Medić iz Milinog sela kod Lopara dobila je srećan kraj. Zahvaljujući humanosti i pomoći dobrih ljudi, Slavka i Zoran, koji su živjeli u jednoj prostoriji, dobili su novu kuću, a sa njom i život dostojan čovjeka u 21. vijeku.

“Tu sam slavio, spavao i sve moguće u jednoj maloj prostoriji. Sad se osjećam veoma srećno, radosno, novi dom je tu”, ne krije radost Zoran.

“Imala sam struju, ali nisam imala vode, sve sam morala da perem na ruke. Borila sam se koliko-toliko, a sad ću, hvala Bogu, imati bolje uslove da proživim”, priča njegova supruga Slavka.

Akciju za izgradnju kuće, koja bi do septembra trebalo da bude useljiva, pokrenula je Zorica Dokić iz Udruženja “Žene Milinog Sela” zajedno sa komšijama. Svako je pomogao na svoj način.

“Preko 30 hiljada maraka je uloženo je do sada. Urađeni su struja, voda, stolarija”, kaže Zorica.

Mnogobrojni donatori iz svih krajeva Republike Srpske i inostranstva za nepuna tri mjeseca pokazali su kako ne postoji posao koji se udruženim snagama ne može završiti. Najveća satisfakcija im je, kažu oni, krajnji rezultat.

“Oni su Medići, a i ja sam Medić i to me je podstaklo da im pomognem. Drago što smo uspjeli nešto da uradimo”, priča donator Vladimir Medić iz Šipova.

“Ljubav prema bližnjem osnova je hrišćanske doktrine i vjere i to je ono što treba u svakom slučaju i prema svakom čovjeku da pokazujemo. Iz te ljubavi rađaju se plodovi koji su ovako lijepi I, prije svega, korisni ljudima koji zaista teško žive”, kaže đakon Velislav Mišura iz Dobrotvorne organizacije “Trojeručica”.

“Uplatili smo iz lokalnog budžeta tri hiljade maraka za ovu akciju. Drago mi je da ima ljudi koji se bave humanitarnim radom i čiji su rezultati jasni i vidljivi”, kaže načelnik Lopara Rado Savić.

“Pozdravljam sve donatore, koji su donirali u bilo kom iznosu, nije važno koji je iznos novca, važna je donacija. Od srca im hvala”, ne krije zahvalnost Zoran Medić.

Pogled kroz prozor nove kuće na brda Majevice sada je za Mediće i pogled u mirniju starost. U izgradnji novog i sigurnijeg krova nad glavom za ovu porodicu učestvovala je i Radio-televizija BN.

BN TV 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kole

17.07.2020 17:33

Živi bili! Hvala svima koji su pomogli ovu porodicu.

ODGOVORITE
Name

Šipovljanka

17.07.2020 17:56

Bravo Vladimire, hvala ti u ime svih šipovljana!

ODGOVORITE
Name

rt

17.07.2020 19:56

Lako vam je opštinari da se razbavujete parama naroda opštine lopare, ne plaćate vi to iz svog džepa.

ODGOVORITE