У кафиће само уз поштовање прописаних мјера!

Комунална полиција и инспекција појачаће овог викенда контроле у бањалучким угоститељским објектима, како би провјерили да ли се и колико поштују мјере и препоруке у борби против корона вируса.

Република Српска 17.07.2020 | 13:59
У кафиће само уз поштовање прописаних мјера!

-  С обзиром на константан раст броја обољелих у Бањалуци и Републици Српској, вечерњи излазак без маске и непоштовање прописа о дозвољеном броју гостију у затвореном и радном времену, никоме неће донијети добро и све нас могу вратити у вријеме кад у омиљеном кафићу ни кафу нисмо могли попити – кажу у Градској управи.

Напомињу да су свјесни свих проблема са којима се угоститељи сусрећу од избијања пандемије и чињенице да их свако ограничавање у раду скупо кошта, али и да тренутна епидемиолошка ситуација у Бањалуци сама по себи захтијева да се сви стриктно придржавамо прописаних мјера.

– Наша комунална полиција константно контролише све објекте и поштовање радног времена, а инспекције контролишу примјену прописаних препорука и мјера у заштити од вируса. Овог викенда те контроле ћемо пооштрити, јер се број заражених већ данима не смањује, напротив. Колико год некоме изгледало немогуће да у вечерњем изласку носи маску или да у омиљеном кафићу и ресторану не смије бити више од 50 гостију, то су мјере које нас све заједно штите и зато апелујемо и на угоститеље и на грађане да имају разумијевања. У противном, сви заједно ћемо бити у још већем проблем – каже замјеник градоначеника Срђан Амиџић, пише БЛ портал.

Апел својим колегама и гостима да се придржавају мјера недавно су упутили и сами угоститељи. Из удружења угоститеља и хотелијера Републике Српске “ХОРЕЦА”, напомињу да смо се сви у протеклом периоду прилично опустили и да би то могло имати несагледиве посљедице и по здравље и по економију.

– Нећемо тражити кривце, већ рјешења. Зато се нашим колегама обраћамо са молбом да максимално подигнемо ниво заштите у епидемиолошком смислу. Пошто смо означени као најризичнија мјеста за ширење заразе, желимо да покажемо максималну озбиљност, одговорност и предострожност у рјешавању проблема који се тиче цијелог друштва – поручују из удружења “ХОРЕЦА”.

Из Градске управе додају да никоме није циљ да се вратимо на најригорозније мјере из марта и априла и да од нашег понашања у кафићима и ресторанима зависи хиљаде радних мјеста.

– Свима који су и више од два мјесеца морали да буду затворени покушали смо да помогнемо и чинићемо то и убудуће. Наш главни циљ је да сачувамо животе и здравље људи, а паралелно с тим и домаћу привреду и свако радно мјесто. Највећа одговорност је на нама, али уз помоћ савјесних грађана који су се баш као такви показали у вријеме највеће кризе, све ово ћемо лакше пребродити – каже Срђан Амиџић.

Појачане контроле угоститељских објеката овог викенда најављују и здравствени инспектори, нарочито у вечерњим часовима. Колико су те контроле потребне, говори и податак да од хиљаду контролисаних у протекла два викенда 46 није поштовало мјере прописане физичке дистанце, ношења заштитне опреме и броја гостију у објекту.

И из Полиције Републике Српске посебно апелују на возаче да се придржавају прописа. Овог викенда додатно ће појачати контроле свих учесника у саобраћају.

(Српскаинфо)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Ацо

17.07.2020 12:03

А градонацелник у Опатији се брцка..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

17.07.2020 14:50

Који? Пропали електро инжењер?

Name

Будјење

17.07.2020 12:08

Ма ви не радите ниста, по добром старом обицају Обидјите кафице пограду иза 20 цасова па мало слусајте музику и гледајте стасе ради, на пр на купусисту, у парку. Наравно нецете јер имате пинку. Нити једну ноц не зарвар@ју и не гасе музику пре 24 сата , Ало пробудите висе инспекцију. Мотори се возе пјесацком стазом, али ста вас то брига. Стварно сте бескорисни

ОДГОВОРИТЕ
Name

марке фунте долари

17.07.2020 12:15

откад овај брине за народ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пк

17.07.2020 12:27

Парк петар коциц су уредили тако да насред њега буде кафиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

17.07.2020 12:35

Народ је препустен сам себи. 988, бизаре, агапе људи ко у прици а нек инфектолози који прате контакте казу гдје су заразени били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

17.07.2020 12:53

Најгоре је с будалама, које не знају да постоји живот и ван кафана!

Name

Крко

17.07.2020 12:51

Нема ту рачунања на људску савјест и самодисциплину! Нема то везе ни с политиком, него са здравим разумом, којег немају! Ако ти струка каже како се требаш чувати, па која будала мораш бити, да се упорно у чопору идеш набијати у кафане?! Постоји та групација руље, која је давно попримила понашања марве и то једино препознаје шаку у нос! Дивљач не зна за друго!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леле

17.07.2020 13:19

Е вала бас, не знам ста их привлаци у кафани, сједе и циједе онај трули сок, буба им музика изнад главе, кезе се и касљу једно у друго и то им је зивот сваког викенда

Name

БАЊАЛУЧАНИН

17.07.2020 12:56

НАПОМЕНА...ТА КОНТРОЛА НЕВАЖИ ЗА РЕСТОРАН. ,, АГАПП, ВЛАСНИШТВО ЋЕРКЕ МЕСАРА ,,ДОДЕ--БУРЛЕ...???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јок

17.07.2020 13:09

Ма јок ба

Name

Ре Бањалуцанин

17.07.2020 13:57

Ти знас,не лази,обриси нос децко

Name

Катастрофа

17.07.2020 14:43

Како се може донијети таква глупа одлука о броју особа у објекту,по вашем локал од 20-30м2 и два запослена ставља се у исту равну са локалима од 300м2 и неколико десетина запослених,јел мислите да са овом глупом одлуком велики објекти могу да сервисирају обавезе..Сваким даном показујете своју неспособност,смјешне одлуке,никаква подршка и помоћ,катастрофа...јадни ми са вама

ОДГОВОРИТЕ