Брчко: Забрана јавних окупљања, прославе отказати!

С циљем спречавања ширења вируса корона Штаб за заштиту и спашавање Брчко дистрикта издао је данас наредбе о забрани јавних окупљања, начину рада угоститељских објеката и организовању вјенчања.

Босна и Херцеговина 16.07.2020 | 16:21
Брчко: Забрана јавних окупљања, прославе отказати!

Наредбом је о забрани јавлних окупљана од 20. јула забрањује се организовање свечаности и прослава у угоститељским објектима, а онима који су заказали прославе сугерише се да их откажу.

– Уколико организатори не поступе на тај начин дужни су Штабу за заштиту и спашавање доставе спискове свих учесника окупљања ради каснијег провођења мјера у вези са испитивањем епидемиолошке ситуације – наводи се у наредби.

Угоститељима је наложено да обезбиједе физичку удаљеност од два метра између столова за којима не могу сједити више од двије особе, изузев ако су у питању родитељи и малољетна дјеца. Такође су дужни да на видном мјесту истакну број који означава укупан број гости и запослених у објекту који се одређује на основу укупне површине објекта подјељене са 2,5.

Наредбом је прописано да удаљеност музичара од посјетилаца угоститељског објекта мора бити четири метра, а размак између музичара и извођача два метра.

Инспекторат Брчко дистрикта је задужен да појача контролу поштовања мјера и наредни Кризног штаба у угоститељским и трговачким објектима на начин да контролу истих објеката врши најмање два пута дневно.

Посебном наредбом данас је регулисанано и организовање вјенчања.

– Закључење брака на територији Дистрикта може се вршити искључиво у службеним просторијама Владе Брчко дистрикта, а церемонији сходно површини простора може присуствовати ограничен број људи уз придржавање мјера и препорука Кризног штаба – наведено је у наредби.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар