Brčko: Zabrana javnih okupljanja, proslave otkazati!

S ciljem sprečavanja širenja virusa korona Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta izdao je danas naredbe o zabrani javnih okupljanja, načinu rada ugostiteljskih objekata i organizovanju vjenčanja.

Bosna i Hercegovina 16.07.2020 | 16:21
Brčko: Zabrana javnih okupljanja, proslave otkazati!

Naredbom je o zabrani javlnih okupljana od 20. jula zabranjuje se organizovanje svečanosti i proslava u ugostiteljskim objektima, a onima koji su zakazali proslave sugeriše se da ih otkažu.

– Ukoliko organizatori ne postupe na taj način dužni su Štabu za zaštitu i spašavanje dostave spiskove svih učesnika okupljanja radi kasnijeg provođenja mjera u vezi sa ispitivanjem epidemiološke situacije – navodi se u naredbi.

Ugostiteljima je naloženo da obezbijede fizičku udaljenost od dva metra između stolova za kojima ne mogu sjediti više od dvije osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloljetna djeca. Takođe su dužni da na vidnom mjestu istaknu broj koji označava ukupan broj gosti i zaposlenih u objektu koji se određuje na osnovu ukupne površine objekta podjeljene sa 2,5.

Naredbom je propisano da udaljenost muzičara od posjetilaca ugostiteljskog objekta mora biti četiri metra, a razmak između muzičara i izvođača dva metra.

Inspektorat Brčko distrikta je zadužen da pojača kontrolu poštovanja mjera i naredni Kriznog štaba u ugostiteljskim i trgovačkim objektima na način da kontrolu istih objekata vrši najmanje dva puta dnevno.

Posebnom naredbom danas je regulisanano i organizovanje vjenčanja.

– Zaključenje braka na teritoriji Distrikta može se vršiti isključivo u službenim prostorijama Vlade Brčko distrikta, a ceremoniji shodno površini prostora može prisustvovati ograničen broj ljudi uz pridržavanje mjera i preporuka Kriznog štaba – navedeno je u naredbi.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar