Ко "фризира" и по чијем налогу извјештаје у здравству?!

- Ко је тај ко може да нареди "фризирање" извјештаја?! Ко су ти који су " фризирали " извјештај... и да ли су "фризирани" извјештаји и у неки ранијим случајевима, као што су смрт труднице на УКЦ-у, или наводи о појави кластера на УКЦ?!“, пита Станић.

Република Српска 15.07.2020 | 10:50
Ко "фризира" и по чијем налогу извјештаје у здравству?!

Како је могуће да надлежни из Института за јавно здравство прије 10 дана тврде да у бијељинској болници нису прекршене мјере, да би у надлежни прије два дана  разријешили дужности в.д. директора бијељинске болнице "Свети Врачеви" Милица Ловрић због наводних пропуста и именовали новог в.д. директора – истакао је Слободан Станић, предсједник Одбора за здравство СДС.

"КОВИД-19 није ушао у здравствене установе у Бијељини која данас, 3. јула, има 21 нови случај позитивних на вирус корона, међу којима су и здравствени радници”, изјавила је епидемиолог Института за јавно здравство Републике Српске др Јела Аћимовић која је са тимом из Министарства здравља била у обиласку бијељинских здравствених установа – подсјетио је Станић на изјаве које су надлежни дали почетком јула. 

Станић је подсјетио и да је Јела Аћимовић почетком јула истакла да се “ради се о заражавању здравствених радника које се десило изван здравствене установе...и јако је битно да је то препознато на вријеме, да се не прошири даље унутар здравствене установе” те је додала да се увијек може десити да се неко зарази, али је кључно да се то на вријеме препозна и да се заустави.

Станић каже да хронологија догађаја из бијељинске болнице свакако добија нову димензију јучерашњом изјавом сада већ разријешене директорице Милице Ловрић у којој она наводи да је извјештај фризиран због нечијих виших циљева. 

„Отвара се се питање, који су то већи циљеви од здравља, истине и одговорности?! Ко је тај ко може да нареди "фризирање" извјештаја?! Ко су ти који су " фризирали " извјештај?! И круцијално питање, да ли су извјештаји "фризирани" и у неки ранијим случајевима, као што су смрт труднице на УКЦ-у, или наводи о појави кластера на УКЦ?!“ – упитао је Станић.

Он је нагласио да је наводе о фризирању извјештаја изнијела уважена докторица и народна посланица у Народној скупштини РС, те их треба схватити крајње озбиљно.

„Хитно треба дати одговоре на постављена питања о фризирању извјештаја. Само утврђивање одговорности може вратити пољуљано повјерење у институције система, јер у противном, надлежни стварно не знају шта раде“ – закључио је Станић. 

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Нада

15.07.2020 08:59

На све ово само нас нешто ван човјековог утицаја може сачувати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ста се

15.07.2020 09:09

Инаце нефризира?! Апсолутно све у мафијаској дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега и пријатељ

15.07.2020 10:07

Болница се поноси са Ловрићима. Они су у овој установи провели толико година са својим колегама и поштовани су од свих. Ако су тако изјавили, онда је то и тачно. То су поштени, радни, вриједни и паметни људи. Не треба сумњати у то али свакако да неко треба да провјери како то тамо неки, можда и приучени службеници могу мијењати извјештаје. И зашто се то ради?

Name

Јад

15.07.2020 09:48

Фризирање, смјењивање, намјестање, препуцавање... то је слика насих интелектуалаца којих, да није политике, не би нигдје било јер у својој бранси нити су били нити це бити струцњаци. Залосно али је тако. Они који су вриједили одлазе даље или су остали без посла зато сто нису на продају или су пред пензијом а политика коло води, док пацијенти испастају и тако је у сваком сегменту насе Дрзаве која полако али сигурно тоне. Засто??? Управо зато сто политика запосљава и дијели функције а не струцност, способност и људски морал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

15.07.2020 13:07

Не могу себи да објасним засто ме утисак води да са овим сто се десава у Бијељини, 2 епидемиолога, 2 микробиолога дакле арматура здравственог система те регије има директне везе са Мицом Мицицем? Цовјек неки дан лијепо реце да је подијелио пар хиљада маски са поодавно истеклим роком и умјесто да је тузилац издао налог за хапсење, деси се исто као да се није ниста ни десило?

Name

Водовод БЛ и Ланацо/СНСД

15.07.2020 09:48

Водовод Бања Лука - Нова пљачка у организацији СНСД и Ланаца, уз покровитељство градоначелника Бања Луке Радојичиа. Радојичић на све начине покушава да Ланацу да послове од интереса за града Бања Лука и РС :-), а можемо и да претпоставимо јер Нешо Нинић је галантан и баца коверту унапријед на стол. Водовод Бања Лука је нова мета гдје запослени Ланаца већ седмицама снимају и пипремају тендер на који ће само они моћи изаћи јер им је Проинтер дао зелено свјетло за овај посао. Оно што је апсурдно је да програм који ради у Водоводу годинама испуњава све што се од њега тражи, и кошта јако мало, а за Ланацов програм следи трошак од неколико стотина хиљада КМ, можда и милиона КМ. Електрокрајина (годишње одржавање неколико милиона КМ) или некад Топлана (годишње одржавање 250.000КМ) је примјер Ланацових рјешења гдје кликћете и кликћете и све траје ненормално дуго времена, што наравно није случај сада са програмом у Водоводу. Пробајте нешто урадити у Водоводу и Електрокрајини и све ће вам бити јасно. Директор Водовода слијеже раменим и стриже ушима што мора у овој кризи да даје силне новце у годинама које долазе и да избаци програм који ради, али СНСД тако каже. Директоре, следи ћорка, јер у Водоводу сви знају шта радиш и који злоћин чиниш према граду и према Водоводу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

15.07.2020 09:58

Овакви пројекти су заиста у интересу РС, и треба помоци компанијама као сто је Ланацо да се и даље богати јер само тако моземо ици напријед. Насој РС требају богатаси као сто је Небојса Ниниц и његова дјеца јер то је сјеме и потомоство које нам треба, а не овај сељакљук са Пала, Мањаце, Ламовите, Добуја итд.

Name

Зорица

15.07.2020 09:57

Мислим да иза оваквих људи треба да стану сви здравствени радници у Републици. Иначе, нема краја пропадању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

15.07.2020 10:21

Морају мој докторе фризирати и лагати. Пуно је посла за њи, ваља красти, лагати, а да све то народ јадни сажваће. Не разумијеш ти то докторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј ко фризира

15.07.2020 10:29

Фризира онај послушник коме нареди додик.Јасно,гласно ко дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

15.07.2020 10:37

Свуда се код нас увезала мафија која наноси велике штете у свим институцијама,што је горе и од вируса корона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

15.07.2020 10:50

Фризирала се само Ловрицка за вријеме короне!!! Пистила је цовјека првозаразеног да и даље продаје сјеменке код робне куце. Радници болнице нису тестирани прије утакмице, а утакмицу оганизовао муз и син, и морали смо на зурку послије фуфбала, јер болнива платила дернек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

15.07.2020 11:06

Само је један брицо у РС који може да фризира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фризура

15.07.2020 11:10

Па ко нормалан вјерује Милици Ловрић. Па она не зна ништа. Изашла је на конференцију за штампу неприпремљена, фрустрирана, избезумљена. И онда лупа глупости, лаже, измишља. Па зар вам до сада није било јасно какав је то демагог. Погледајте све њене изјаве раније. Ништа нисучим... Лакрдија на одласку, као и кад је долазила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуки ис бацк

15.07.2020 11:10

Институт за јавно здравство је 11.05.2020. протузаконито набавио 50000 брзих тестова, вриједности 1.500.000,00КМ без расписивања Јавне набавке и без обавјештења на порталу од Србијанске фирме Ако-мед, која производи конце и нико се није почешао због тога, него се хватају респиратора од 100.000, а ви се хватате фризирања извјештаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

15.07.2020 13:26

ГДЕ ИМА ДИМА, ИМА И ВАТРЕ. АКО ЈЕ ТО ТАЧНО ОНА ЈЕ СИСТЕМ КРИМИНИЗИРАН И ТРЕБАЈУ СНОСИТИ КОНСЕКВЕНЦЕ, СУДИТИ И КАЗНИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медтехничар

15.07.2020 14:37

О каквим институцијама система ви говорите. То све обавља Велики Брат. Понекад нас и обрадује неким својим изјавама, а понекад разочара. Јадна Лејла Решић, она је платила неке игре. Велики Брат је обећао да ће смијенити и ВД болнице. Совиљ се био помирио са тим, али политика је КУРВА

ОДГОВОРИТЕ