Радови у бројним тунелима и на мостовима

Саобраћај је због радова обустављен у тунелима Орманица (Сребреник - Орашје), Винац (Јајце - Доњи Вакуф) и Јасен (Прозор - Јабланица). У функцији су алтернативни правци, саопштено је из БИХАМК-а. 

Босна и Херцеговина 15.07.2020 | 07:46
Радови у бројним тунелима и на мостовима

На путном правцу Љубиње - Требиње (у мјесту Туље), сваким даном (осим недјеље) обуставља се саобраћај у времену од 8 до 14 сати. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на пут Столац – Берковићи – Билећа - Требиње.

На регионалном путу Црна Ријека - Мркоњић Град (Бјелајце) због санационих радова сваки дан, осим недјеље, саобраћај је обустављен у времену од 08 до 16 сати. Због радова на санацији моста у насељу Рељево (Јошаница - Ступ), као и моста преко ријеке Дрине у Горажду, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На магистралном путу Зеница - Немила (кроз тунел Врандук) од 05 до 21 сати саобраћа се несметано (двосмјерно). Од 21 сати до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 5 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој - Шићки Брод - Сарајево и Жепче – Завидовићи – Олово - Сарајево. 

Радови на санацији мостова у току су на магистралним путевима Сребреник - Шићки Брод (у мјесту Дреник), Олово - Семизовац (два моста преко ријеке Љубине), на улазу у Јајце, као и мост на петљи Блатуша код Зенице. На овим локацијама саобраћа се успорено.

Издвајамо и остале дионице гдје је због санационих радова измјењен режим саобраћања: Добој - Шешлије (дионица Јоховац-Руданка), Бугојно - Горњи Вакуф/Ускопље, Приједор - Козарац, Груде - Посушје и Кисељак - Бусовача.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Временски услови погодују несметаном саобраћању у већем дијелу БИХ. Возаче молимо да возе опрезно, да држе одстојање између возила и да избјегавају ризична претицања. 

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин

15.07.2020 12:28

Зна се да тунели и мостови иду преко другог рачуна ту се узима највише па и по цијену заустављања саобраћаја. Више од пола тих тунела и мостова није морало да се ради. Ти су тунели рађени квалитетно јер су рађени по Југословенским стандардима. Сад бога питај како. Шта раде инспекције ко контролише те радове. Врандук је назор рађен , могло се сачекат да коридор 5ц прође па га онда реновират а и то нису морали. Ђаба паре дали.

ОДГОВОРИТЕ