Radovi u brojnim tunelima i na mostovima

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Ormanica (Srebrenik - Orašje), Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica). U funkciji su alternativni pravci, saopšteno je iz BIHAMK-a. 

Bosna i Hercegovina 15.07.2020 | 07:46
Radovi u brojnim tunelima i na mostovima

Na putnom pravcu Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 8 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća - Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati. Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica - Stup), kao i mosta preko rijeke Drine u Goraždu, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo. 

Radovi na sanaciji mostova u toku su na magistralnim putevima Srebrenik - Šićki Brod (u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj - Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor - Kozarac, Grude - Posušje i Kiseljak - Busovača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju u većem dijelu BIH. Vozače molimo da voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. 

(Avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srbin

15.07.2020 14:28

Zna se da tuneli i mostovi idu preko drugog računa tu se uzima najviše pa i po cijenu zaustavljanja saobraćaja. Više od pola tih tunela i mostova nije moralo da se radi. Ti su tuneli rađeni kvalitetno jer su rađeni po Jugoslovenskim standardima. Sad boga pitaj kako. Šta rade inspekcije ko kontroliše te radove. Vranduk je nazor rađen , moglo se sačekat da koridor 5c prođe pa ga onda renovirat a i to nisu morali. Đaba pare dali.

ODGOVORITE