Бакалар о изборима са Инцком и амбасадорима

- Предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Жељко Бакалар разговарао је данас са представницима међународне заједнице у БиХ о финансијским проблемима организације локалних избора ове године, те изразио наду да ће на сутрашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ бити усвојен буџет институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2020.

Босна и Херцеговина 14.07.2020 | 21:27
Бакалар о изборима са Инцком и амбасадорима

Бакалар је, на онлајн састанку упознао високог представника у БиХ Валентина Инцка, шефа Мисије ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек, амбасадоре САД Ерика Нелсона, Француске Гија Русона, Њамачке Маргарет Убер, Италије Николу Минасија, те замјеника амбасадора Велике Британије у БиХ Рут Вајсмен и шефа Правне службе Делегације ЕУ у БиХ Бранка Рајића, о садржају писма које је ЦИК јуче упутио члановима Колегијума оба дома парламента БиХ, свим посланичким клубовима у Представничком дому, као и у сва три клуба народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Из ЦИК-а је саопштено да је Бакалар учесницима састанка пренио да је овим дописом још једном указано на чињеницу да нису обезбијеђена средства за спровођење локалних избора ни два мјесеца након расписивања, што је била законска обавеза институција БиХ.

Учесници састанка су изразили наду да ће усвајањем буџета бити обезбијеђена средства за одржавање локалних избора 2020. године у предвиђеним роковима, наводи се у саопштењу.

Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ сутра ће на хитној сједници разматрати извјештај комисије Колегијума о настојању за постизање сагласности о Приједлогу закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2020. годину.

На хитној сједници Представничког дома, одржаној у четвртак, 9. јула, Приједлог закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за ову годину упућен је на усаглашавање Колегијуму, након што није добио ентитетску већину.

Приједлог буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за ову годину износи око 1,8 милијарди КМ, од чега се 996 милиона КМ односи на финансирање институција БиХ, а остатак на финансирање дуга БиХ.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Рале

14.07.2020 19:55

Високи представник је водја локалних мафијаса, и њему се не треба обрацати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.07.2020 23:40

Узалуд тросе паре, резултат избора је познат. Свеједно цемо их силом морати скидати или це НАТО тенковима.

Name

МЗ Болесници

15.07.2020 04:47

Треба провјерити да ли и Ињко дрзи заледјене мацке у замрзивацу?

Name

дамир

14.07.2020 21:01

треба хдз и снсд и сда све магија и криминалци треба народ поцети постовати дрзаву па онда све остало али ви мрзите земљу којо припадате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.07.2020 06:01

Па видили од тебе пошто си ти и теби слични срушили нашу државу Југославију јер сте на силу и уз помоћ НАТО авијације то урадили.

Name

За Милана

15.07.2020 07:23

Сјети се како сте бјежали из Бањалуке

Name

Милан

15.07.2020 05:53

Питај Инцка да ли је избор чланова ЦИК-а извршен по закону. Ако не буде знао одговор подсјети га да је гарнитура Високих представника прије њега донијела Закон о министарским именовањима и именовањима у Савјету министара БиХ по коме је ОБАВЕЗАН ЈАВНИ КОНКУРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

15.07.2020 16:40

да да милане просли састав ЦИКа био је добар али за вас стоје то уопсте битно ко сједи у том ЦИК у одговори кадси паметан