Бошњак величао Ратка Младића, а онда га Срби казнили - Да ли је то било баш тако?!

Двадесеттрогодишњи дефанзивац потписао је 10. јула уговор с Алфа Модричом, а већ дан касније интернетом је почео кружити сцреенсхот његове поруке на фејзбуку, у којој у мајици са мотивима Републике Српске поручује саговорнику: “Живио Ратко Младић.”

Спорт 14.07.2020 | 20:34
Бошњак величао Ратка Младића, а онда га Срби казнили - Да ли је то било баш тако?!

Халиловић се експресно обрисао с друштвених мрежа, али његови поједини пријатељи тврде да је фотографију и коментар Белмин послао 1. јула правдајући то наставком поруке у којој говори: “Рекох, да видим како ми стоји, добро ми стоји”, што алудира на покушај шале на његов скори прелазак у редове Алфа Модриче.

Због овог скандала, данас се огласила и Алфа Модрича, која је обавијестила јавност да је Халиловић добио отказ након само четири дана проведена у клубу.

- Због кршења клупске дисциплине и наношења штете угледу клуба, клуб је одлучио раскинути уговор с овосезонским појачањем Белмином Халиловићем. Клуб се ограђује од таквих и сличних ствари те од својих чланова захтијева да се концентришу искључиво на спорт и професионалне обавезе које фудбал носи – наводи се у саопћењу Алфа Модриче.

Дрхтавим гласом Халиловић се данас јавио редакцији портала СпортСпорт.ба замоливши да изнесе своју страну приче, јер, како каже, више нема шта изгубити.

“Ја више немам шта изгубити, вјерујте ми, све сам изгубио. Ово не радим да бих се ‘опрао’, ово радим због своје породице, која пролази кроз све ово заједно са мном – казао је Халиловић одмах на почетку па потом испричао шта се десило.

"Десило се то да ме је недавно контактирао менаџер Јасмин Мемишевић с ријечима да ће ми помоћи око клуба. Рекао ми је да је Алфа Модричи потребан играч, да би ме потом он и његов партнер Даниел Павловић препоручили овом клубу за који сам на крају и потписао.

Шта је проблем?

Проблем је што су они жељели у моје име договарати услове, тражен ми је новац уз пријетње да ће ми се уништити каријера уколико исти не дам. Мимоишао сам их и, реално гледајући, нисам испао мангуп него глуп. Да сам дао новац, данас од овога свега ништа не би било. Али, сви знамо да Алфа Модрича није клуб у којем се може нешто зарадити, нема ту милиона... На све то ме је упозоравао и тренер Дарио Пурић ријечима да ми се може обити о главу то уколико не изгладим све с њима. Читаво вријеме сам уцјењиван, имам све снимљено."

За освету је искориштена фотографија, а како је уопште она настала?

"Издао ме је пријатељ који уопште није моје вјере, нећу га именовати, али сматрао сам га блиским у тој мјери да је код мене и ручао и вечерао. Он ју је послао првом човјеку НК Вис Симм-Бау за који сам претходно играо, да би потом дошла до поменутог Павловића који је све то искористио.А фотографија је била неслана шала. Испало је да сам на дан обиљежавања геноцида величао Ратка Младића, а у суштини фотографија је настала још 1. јула, за што имам и доказ, и била је одговор овом пријатељу на неку његову фотографију с љиљаном. Све је на крају искориштено да би ми се осветили, иако сам кривац искључиво ја, јер на такав начин се нисам смио шалити. Ипак, и мој отац је био у Армији БиХ."

Каже да због свега не зна када ће у Сарајево отићи, а пријетње су свакодневне.

"Добијам преко 700 порука на Инстаграму. Константно ми долазе пријетеће поруке, ово кроз шта данас пролазим не бих пожелио ни непријатељу", рекао нам је на крају Халиловић.

(Спортспорт.ба)