Bošnjak veličao Ratka Mladića, a onda ga Srbi kaznili - Da li je to bilo baš tako?!

Dvadesettrogodišnji defanzivac potpisao je 10. jula ugovor s Alfa Modričom, a već dan kasnije internetom je počeo kružiti screenshot njegove poruke na fejzbuku, u kojoj u majici sa motivima Republike Srpske poručuje sagovorniku: “Živio Ratko Mladić.”

Sport 14.07.2020 | 20:34
Bošnjak veličao Ratka Mladića, a onda ga Srbi kaznili - Da li je to bilo baš tako?!

Halilović se ekspresno obrisao s društvenih mreža, ali njegovi pojedini prijatelji tvrde da je fotografiju i komentar Belmin poslao 1. jula pravdajući to nastavkom poruke u kojoj govori: “Rekoh, da vidim kako mi stoji, dobro mi stoji”, što aludira na pokušaj šale na njegov skori prelazak u redove Alfa Modriče.

Zbog ovog skandala, danas se oglasila i Alfa Modriča, koja je obavijestila javnost da je Halilović dobio otkaz nakon samo četiri dana provedena u klubu.

- Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, klub je odlučio raskinuti ugovor s ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem. Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari te od svojih članova zahtijeva da se koncentrišu isključivo na sport i profesionalne obaveze koje fudbal nosi – navodi se u saopćenju Alfa Modriče.

Drhtavim glasom Halilović se danas javio redakciji portala SportSport.ba zamolivši da iznese svoju stranu priče, jer, kako kaže, više nema šta izgubiti.

“Ja više nemam šta izgubiti, vjerujte mi, sve sam izgubio. Ovo ne radim da bih se ‘oprao’, ovo radim zbog svoje porodice, koja prolazi kroz sve ovo zajedno sa mnom – kazao je Halilović odmah na početku pa potom ispričao šta se desilo.

"Desilo se to da me je nedavno kontaktirao menadžer Jasmin Memišević s riječima da će mi pomoći oko kluba. Rekao mi je da je Alfa Modriči potreban igrač, da bi me potom on i njegov partner Daniel Pavlović preporučili ovom klubu za koji sam na kraju i potpisao.

Šta je problem?

Problem je što su oni željeli u moje ime dogovarati uslove, tražen mi je novac uz prijetnje da će mi se uništiti karijera ukoliko isti ne dam. Mimoišao sam ih i, realno gledajući, nisam ispao mangup nego glup. Da sam dao novac, danas od ovoga svega ništa ne bi bilo. Ali, svi znamo da Alfa Modriča nije klub u kojem se može nešto zaraditi, nema tu miliona... Na sve to me je upozoravao i trener Dario Purić riječima da mi se može obiti o glavu to ukoliko ne izgladim sve s njima. Čitavo vrijeme sam ucjenjivan, imam sve snimljeno."

Za osvetu je iskorištena fotografija, a kako je uopšte ona nastala?

"Izdao me je prijatelj koji uopšte nije moje vjere, neću ga imenovati, ali smatrao sam ga bliskim u toj mjeri da je kod mene i ručao i večerao. On ju je poslao prvom čovjeku NK Vis Simm-Bau za koji sam prethodno igrao, da bi potom došla do pomenutog Pavlovića koji je sve to iskoristio.A fotografija je bila neslana šala. Ispalo je da sam na dan obilježavanja genocida veličao Ratka Mladića, a u suštini fotografija je nastala još 1. jula, za što imam i dokaz, i bila je odgovor ovom prijatelju na neku njegovu fotografiju s ljiljanom. Sve je na kraju iskorišteno da bi mi se osvetili, iako sam krivac isključivo ja, jer na takav način se nisam smio šaliti. Ipak, i moj otac je bio u Armiji BiH."

Kaže da zbog svega ne zna kada će u Sarajevo otići, a prijetnje su svakodnevne.

"Dobijam preko 700 poruka na Instagramu. Konstantno mi dolaze prijeteće poruke, ovo kroz šta danas prolazim ne bih poželio ni neprijatelju", rekao nam je na kraju Halilović.

(Sportsport.ba)