БИЗАРНО: Девојка која не може да уринира!

Ана Рашел Греј од 2018 више не може да урнира! Од месеца децембра 2018.године она то више никада није успела.

Занимљивости 14.07.2020 | 16:20
БИЗАРНО: Девојка која не може да уринира!

Ана која има 22 године на њену жалост има  редак Фоулеров (Фоwлер) синдром који онемогућава мишићу бешике да се опусти. Овај поремећај, иако је редак, погађа младе жене, а половина пацијенткиња има и полицистичне јајнике.

Како је испричала, то се десило изненада, била је у реду претходног дана. Пила је воду, слушала како жубори, седела на шољи, али узалуд.

Када је прошло 24 сата, позвалаје лекара и објаснила шта јој се догађа.

Ни лекар опште праксе није најбоље разумео њен проблем, јер јој је препоручио - лаксативе. Сутрадан је добила исти одговор. После 5 дана агоније, позвала је хитну помоћ. Поново је наишла на неразумевање лекара, који су помислили чак да је једноставно - заборавна и да само треба да оде у тоалет.

Тада је већ једва могла да хода од болова, бешика јој је била упаљена, почела је да притиска унутрашње органе и хитно је урађена катетеризација.

Верује да се болови које је имала са четири пута више мокраће од капацитета бешике могу поредити са убодном раном или порођајем. Катетер јој је значио тренутно олакшање.

Уместо нормалног, природног мокрења, она је сваки пут у тоалету морала да ставља специјални катетер. Али, то ју је исцрпело психички и одлучила се за стални катетер. Због грчева у бешици катетер јој некад и испадне, а мења га на сваке две недеље.

У невољи је и на јавном месту, јер у сваком тренутку њен катетер може да процури. Ипак, породица и пријатељи је разумеју. Проблем са катетером није нимало једноставан, јер није реч о направи која може да се користи као трајно решење. То доводи до инфекција, антибиотика, компликација...

Сексуални живот у таквим условима је немогућ. Осим што је катетер омета у нормалном функционисању, она трпи и болове.

Због свих тих непријатности и инфекција, она се нада уградњи катетера који се кроз стомак пробада до бешике. Али, корона вирус одложио је све операције које нису хитне и она је на листи чекања.

Због својих психичких проблема који су настали постала је и психијатријски пацијент. Сви су је испитивали о катетеру, а није могла да га сакрије ни када се тушира.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мм

14.07.2020 21:57

Зао ми је девојке.Дај Бозе да оздрави

ОДГОВОРИТЕ