BIZARNO: Devojka koja ne može da urinira!

Ana Rašel Grej od 2018 više ne može da urnira! Od meseca decembra 2018.godine ona to više nikada nije uspela.

Zanimljivosti 14.07.2020 | 16:20
BIZARNO: Devojka koja ne može da urinira!

Ana koja ima 22 godine na njenu žalost ima  redak Foulerov (Fowler) sindrom koji onemogućava mišiću bešike da se opusti. Ovaj poremećaj, iako je redak, pogađa mlade žene, a polovina pacijentkinja ima i policistične jajnike.

Kako je ispričala, to se desilo iznenada, bila je u redu prethodnog dana. Pila je vodu, slušala kako žubori, sedela na šolji, ali uzalud.

Kada je prošlo 24 sata, pozvalaje lekara i objasnila šta joj se događa.

Ni lekar opšte prakse nije najbolje razumeo njen problem, jer joj je preporučio - laksative. Sutradan je dobila isti odgovor. Posle 5 dana agonije, pozvala je hitnu pomoć. Ponovo je naišla na nerazumevanje lekara, koji su pomislili čak da je jednostavno - zaboravna i da samo treba da ode u toalet.

Tada je već jedva mogla da hoda od bolova, bešika joj je bila upaljena, počela je da pritiska unutrašnje organe i hitno je urađena kateterizacija.

Veruje da se bolovi koje je imala sa četiri puta više mokraće od kapaciteta bešike mogu porediti sa ubodnom ranom ili porođajem. Kateter joj je značio trenutno olakšanje.

Umesto normalnog, prirodnog mokrenja, ona je svaki put u toaletu morala da stavlja specijalni kateter. Ali, to ju je iscrpelo psihički i odlučila se za stalni kateter. Zbog grčeva u bešici kateter joj nekad i ispadne, a menja ga na svake dve nedelje.

U nevolji je i na javnom mestu, jer u svakom trenutku njen kateter može da procuri. Ipak, porodica i prijatelji je razumeju. Problem sa kateterom nije nimalo jednostavan, jer nije reč o napravi koja može da se koristi kao trajno rešenje. To dovodi do infekcija, antibiotika, komplikacija...

Seksualni život u takvim uslovima je nemoguć. Osim što je kateter ometa u normalnom funkcionisanju, ona trpi i bolove.

Zbog svih tih neprijatnosti i infekcija, ona se nada ugradnji katetera koji se kroz stomak probada do bešike. Ali, korona virus odložio je sve operacije koje nisu hitne i ona je na listi čekanja.

Zbog svojih psihičkih problema koji su nastali postala je i psihijatrijski pacijent. Svi su je ispitivali o kateteru, a nije mogla da ga sakrije ni kada se tušira.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mm

14.07.2020 23:57

Zao mi je devojke.Daj Boze da ozdravi

ODGOVORITE