Заражених вирусом корона има и у општини Рудо

И Рудо се придружило заједници општина у Републици Српској чији су грађани обољели од вируса корона. Крајем протекле седмице регистрована су четири позитивна случаја.

Република Српска 13.07.2020 | 15:20
Заражених вирусом корона има и у општини Рудо

„Код нас се од петка води да имамо четири потврђена пацијента на корона вирус а  50 особа је у изолацији и то су контакти заражених", потврдила је директор Дома здравља у овом граду Марина Миликић.

Дом здравља у овом граду припремио је раније и ковид амбуланту.

"Тако да се сви потенцијални пацијенти са ризиком да су обољели од вируса одвајају и примају у ковид амбуланту. Сва срећа да смо у старој згради ове установе имали овај простор који смо искористили у ову намјену", додала је Миликићева.

Ситуација у овој општини је специфична јер велики број њених грађана ради у сусједном граду Прибој у Србији, посебно из пограничних села.

"Ми смо се мало и изненадили да до сада нисмо ушли у систем евиденције на вирус корона јер смо у најближем окружењу доста дуго имали позитивне пацијенте у прибојској општини. Не само села него и град има огроман број и приватних и пословних контаката са грађанима  општине Прибој", истакла је Миликићева.

Четири позитивне особе су са блажом клиничком сликом у кућној изолацији под здравственим надзором.

У Дому здравља очекују нове резутате тестирања особа, чије узорке су узели претходних дана.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар