Zaraženih virusom korona ima i u opštini Rudo

I Rudo se pridružilo zajednici opština u Republici Srpskoj čiji su građani oboljeli od virusa korona. Кrajem protekle sedmice registrovana su četiri pozitivna slučaja.

Republika Srpska 13.07.2020 | 15:20
Zaraženih virusom korona ima i u opštini Rudo

„Кod nas se od petka vodi da imamo četiri potvrđena pacijenta na korona virus a  50 osoba je u izolaciji i to su kontakti zaraženih", potvrdila je direktor Doma zdravlja u ovom gradu Marina Milikić.

Dom zdravlja u ovom gradu pripremio je ranije i kovid ambulantu.

"Tako da se svi potencijalni pacijenti sa rizikom da su oboljeli od virusa odvajaju i primaju u kovid ambulantu. Sva sreća da smo u staroj zgradi ove ustanove imali ovaj prostor koji smo iskoristili u ovu namjenu", dodala je Milikićeva.

Situacija u ovoj opštini je specifična jer veliki broj njenih građana radi u susjednom gradu Priboj u Srbiji, posebno iz pograničnih sela.

"Mi smo se malo i iznenadili da do sada nismo ušli u sistem evidencije na virus korona jer smo u najbližem okruženju dosta dugo imali pozitivne pacijente u pribojskoj opštini. Ne samo sela nego i grad ima ogroman broj i privatnih i poslovnih kontakata sa građanima  opštine Priboj", istakla je Milikićeva.

Četiri pozitivne osobe su sa blažom kliničkom slikom u kućnoj izolaciji pod zdravstvenim nadzorom.

U Domu zdravlja očekuju nove rezutate testiranja osoba, čije uzorke su uzeli prethodnih dana.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar