Болнице у Србији препуне, а пик се тек очекује

Готово да нема краја Србије где не расте број заражених. Београдске болнице су већ данима препуне, наводи се на сајту јавног сервиса.

Србија 13.07.2020 | 07:28
Болнице у Србији препуне, а пик се тек очекује

Према последњем пресеку, укупан број регистрованих случајева заразе коронавирусом у Србији је 18.360, а тестирано је 491.428‬ људи. Од почетка епидемије забележена су 393 смртна случаја.

Због попуњености капацитета београдских болница у ковид систем од данас први пут улази Институт за реуматологију.

Стручњаци поручују да се здравствени систем налази у пренапрегнутом стању пошто постоји замор и људи и материјала, и да је могуће увођење ванредних мера ако се настави тенденција раста броја заражених.

У Србији је, према јучерашњим подацима, регистровано 287 нових случајева коронавируса, док је још 11 људи умрло.

Готово да нема краја Србије где не расте број заражених. Београдске болнице су већ данима препуне. Гужве и вишесатна чекања постају свакодневица испред ковид амбуланти, наводи се још на сајту РТС-а.

Кризни штаб за сузбијање епидемије од данас ће се поново свакодневно обраћати јавности, у 15 сати. Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић изјавио је претходне седмице да се прави пик епидемије имати баш ове недеље. Он је рекао и да се здравствени систем налази у пренапрегнутом стању и здравствени радници који се жестоко боре имају проблем да издрже ситуацију, указао је Тиодоровић.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да постоји могућност увођења ванредних мера, уколико се настави тенденција раста броја заражених, надајући се ипак, да до тога неће доћи.

(РТС)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пик се очекује

13.07.2020 05:53

КОН ЈЕ ОВДЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

13.07.2020 05:54

Према ЗВАНИЦНИМ подацима у Србији је АКТИВНО само 4000 слуцајева, а ТЕЖА СЛИКА је САМО код 2% пацијената. Дакле, максимално 100 пацијената треба болницку помоц и они казу ПРЕБУКИРАНИ, ЗАМОР????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

13.07.2020 06:41

Проглашена је побједа над короном у чему је проблем.?

ОДГОВОРИТЕ