Казне 600.000 € за организовање приватних забава

Балеарска острва, који спадају у једну од најпосјећенијих туристичких регија у Шпанији, донијели су одлуку према којој ће строго бити кажњени грађани који не поштују мјере уведене у борби против ширења коронавируса.

Свијет 11.07.2020 | 16:49
Казне 600.000 € за организовање приватних забава

Према одлуци ове шпанске аутономне заједнице, они који не буду поштовали одређене забране могу бити кажњени новчаним казнама од 100 до чак 600.000 евра.

Након нормализације стања на Балеарским острвима грађани и даље морају поштовати правило социјалне дистанце, носити маске за лице и придржавати се ограничења у вези са бројем људи на јавним мјестима.

Управа Балеарских острва саопштила је да ће особе које организују приватне забаве у комерцијалне сврхе на бродицама или у кућама, на којима учествује превелик број људи, бити кажњене новчаним казнама и до 600.000 евра. Грађани који не буду носили заштитне маске на јавним мјестима биће кажњени са 100 евра.

Поручили су да након тешке борбе против пандемије оваквим корацима желе свим посјетиоцима гарантовати безбједан и миран боравак у том дијелу земље. 

(Анадолија)

Коментари / 0

Оставите коментар