Kazne 600.000 € za organizovanje privatnih zabava

Balearska ostrva, koji spadaju u jednu od najposjećenijih turističkih regija u Španiji, donijeli su odluku prema kojoj će strogo biti kažnjeni građani koji ne poštuju mjere uvedene u borbi protiv širenja koronavirusa.

Svijet 11.07.2020 | 16:49
Kazne 600.000 € za organizovanje privatnih zabava

Prema odluci ove španske autonomne zajednice, oni koji ne budu poštovali određene zabrane mogu biti kažnjeni novčanim kaznama od 100 do čak 600.000 evra.

Nakon normalizacije stanja na Balearskim ostrvima građani i dalje moraju poštovati pravilo socijalne distance, nositi maske za lice i pridržavati se ograničenja u vezi sa brojem ljudi na javnim mjestima.

Uprava Balearskih ostrva saopštila je da će osobe koje organizuju privatne zabave u komercijalne svrhe na brodicama ili u kućama, na kojima učestvuje prevelik broj ljudi, biti kažnjene novčanim kaznama i do 600.000 evra. Građani koji ne budu nosili zaštitne maske na javnim mjestima biće kažnjeni sa 100 evra.

Poručili su da nakon teške borbe protiv pandemije ovakvim koracima žele svim posjetiocima garantovati bezbjedan i miran boravak u tom dijelu zemlje. 

(Anadolija)

Komentari / 0

Ostavite komentar