Вучић из Париза: Нема насиља, нема протеста

- Председник Србије рекао је да на протесту у Београду синоћ није није било полиције, јер није било насиља, нити покушаја упада у институције државе.

Србија 10.07.2020 | 07:05
Вучић из Париза: Нема насиља, нема протеста

Тако је било и у протеклих осам година, а биће, каже, и убудуће.

"Нисте улазили у Скупштину, нисте гађали молотовљевим коктелима бакљама, оградама и свим другим и нисте полицајца ни видели", рекао је Александар Вучић поводом вечерашњег протеста новинарима у Паризу.

Протести су демократски инструмент, али насиљем се, истиче, не преузима власт.

Он је рекао да демонстранте нико неће да дира, да могу да демонстрирају и "сто дана и сто година", мада сматра да је то неодговорно због заразе која ће се тиме ширити.

Вучић је рекао и да му протести никада нису сметали, да му не сметају ни сада, само ако нико не улази у институције и не туче полицију.

Подсећа да је 2017. године протеста било 200 дана, а прошле године 300 дана, сваки дан, и да се никада није побунио због њих.

"Тако може и сада, до председничких избора 2022, до избора 2024, 2030, немам проблем са тим. У Србији је право на окупљање свакоме загарантовано, само никоме неће бити дозвољено насиљем да преузима власт. Власт се преузима само на изборима вољом грађана и не постоји други начин како неко може да се дође на власт", истакао је Вучић.

Он је рекао да неће да коментарише "бруталне лажи и трикове", попут оних да је неко умро због респиратора, неће да говори о неким од учесника демонстрација који су познати по насиљу над својим професорима, ни о онима који су у криминалу, а дрзали су политичке придике...

"Нећу ни о свима онима који зарад својих политичких интереса не знају шта ће са собом наредне четири године. То ме не занима, вазно да је мирно, ја им честитам на томе", поручио је Вучић.

Не види проблем с тим да се демонстрације наставе после короне, а, ако неко хоће да уништава здравље својих људи, могу то да раде и за време короне.

"Наставите свој посао, веома сам срецан и задовољан вечерас због тога", рекао је Вучић и захвалио демонстрантима на мирном протесту, а полицији што је сачувала ред.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дадо

10.07.2020 05:35

Ма ста казес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

10.07.2020 06:00

У Бањалуци нема демократије и слободног протеста за разлику од Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

протест

10.07.2020 07:44

Нема буне,јер Додара дрзи све под контролом.Дрзава функционисе.

Name

Јјј

10.07.2020 06:36

Охохохох Хаааааххххааххаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Значи

10.07.2020 16:37

...полиција крива? Како протумачити изјаву "Нема насиља, нема протеста"?

ОДГОВОРИТЕ