Vučić iz Pariza: Nema nasilja, nema protesta

- Predsednik Srbije rekao je da na protestu u Beogradu sinoć nije nije bilo policije, jer nije bilo nasilja, niti pokušaja upada u institucije države.

Srbija 10.07.2020 | 07:05
Vučić iz Pariza: Nema nasilja, nema protesta

Tako je bilo i u proteklih osam godina, a biće, kaže, i ubuduće.

"Niste ulazili u Skupštinu, niste gađali molotovljevim koktelima bakljama, ogradama i svim drugim i niste policajca ni videli", rekao je Aleksandar Vučić povodom večerašnjeg protesta novinarima u Parizu.

Protesti su demokratski instrument, ali nasiljem se, ističe, ne preuzima vlast.

On je rekao da demonstrante niko neće da dira, da mogu da demonstriraju i "sto dana i sto godina", mada smatra da je to neodgovorno zbog zaraze koja će se time širiti.

Vučić je rekao i da mu protesti nikada nisu smetali, da mu ne smetaju ni sada, samo ako niko ne ulazi u institucije i ne tuče policiju.

Podseća da je 2017. godine protesta bilo 200 dana, a prošle godine 300 dana, svaki dan, i da se nikada nije pobunio zbog njih.

"Tako može i sada, do predsedničkih izbora 2022, do izbora 2024, 2030, nemam problem sa tim. U Srbiji je pravo na okupljanje svakome zagarantovano, samo nikome neće biti dozvoljeno nasiljem da preuzima vlast. Vlast se preuzima samo na izborima voljom građana i ne postoji drugi način kako neko može da se dođe na vlast", istakao je Vučić.

On je rekao da neće da komentariše "brutalne laži i trikove", poput onih da je neko umro zbog respiratora, neće da govori o nekim od učesnika demonstracija koji su poznati po nasilju nad svojim profesorima, ni o onima koji su u kriminalu, a drzali su političke pridike...

"Neću ni o svima onima koji zarad svojih političkih interesa ne znaju šta će sa sobom naredne četiri godine. To me ne zanima, vazno da je mirno, ja im čestitam na tome", poručio je Vučić.

Ne vidi problem s tim da se demonstracije nastave posle korone, a, ako neko hoće da uništava zdravlje svojih ljudi, mogu to da rade i za vreme korone.

"Nastavite svoj posao, veoma sam srecan i zadovoljan večeras zbog toga", rekao je Vučić i zahvalio demonstrantima na mirnom protestu, a policiji što je sačuvala red.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dado

10.07.2020 05:35

Ma sta kazes

ODGOVORITE
Name

Beli

10.07.2020 06:00

U Banjaluci nema demokratije i slobodnog protesta za razliku od Srbije.

ODGOVORITE
Name

protest

10.07.2020 07:44

Nema bune,jer Dodara drzi sve pod kontrolom.Drzava funkcionise.

Name

Jjj

10.07.2020 06:36

Ohohohoh Haaaaahhhhaahhaa

ODGOVORITE
Name

Znači

10.07.2020 16:37

...policija kriva? Kako protumačiti izjavu "Nema nasilja, nema protesta"?

ODGOVORITE