Индира Радић била медицинска сестра: Певала сам пацијентима!

Пре него што је дошла у Србију и постала позната певачица, Индира Радић живела је у Загребу, где је радила као медицинска сестра у једној болници.

Забава 09.07.2020 | 19:55
Индира Радић била медицинска сестра: Певала сам пацијентима!

Популарна фолкерка рођена је у Добоју, у Босни и Херцеговини, где је и завршила средњошколско образовање. Њена жеља била је да се бави певањем, али у томе није имала подршку родитеља, па је морала да се образује за неко "озбиљно" занимање.

- Највише због мајке, која није желела да постанем певачица, ја сам уписала медицинску школу. И даљина ми је представљала проблем. Најближа музичка школа била је у Бањалуци, али је тај град од Драгаловаца удаљен готово шездесет километара. Са друге стране, Добој, који је скоро упола ближи, имао је само медицинску школу. Одабрала сам да путујем свакога дана, али да спавам код куће - рекла је Индира, па се осврнула на своје прво запослење у главном граду Хрватске.

- Остао ми је у лепом сећању рад у болници у Хрватској. Колеге су ме много волеле због моје непосредности. Музику нисам запостављала, стално бих певала, како пацијентима, тако и колегама. С некима сам остала и до данас у контакту.

Потом је уследио долазак у Београд када је одлучила да напусти медицину и посвети се највећој љубави - музици.

- Београд сам добро упознала тек после дужег боравка у њему. Данас су Београд и Србија моја домовина. Пошто сам путник, уметник, увек чекам када ћу слетети у своју београдску луку, у којој ме чекају најдражи. Овде сам најспокојнија. Било је у почетку врло тешко! Дошла сам из малог места, говорила ијекавицу, никога нисам познавала. Пуне три године биле су потребне да се навикнем и да започнем музичку каријеру - присетила се Радићева.

Извор: Курир.рс Фото:АТА имагес

Коментари / 0

Оставите коментар