Indira Radić bila medicinska sestra: Pevala sam pacijentima!

Pre nego što je došla u Srbiju i postala poznata pevačica, Indira Radić živela je u Zagrebu, gde je radila kao medicinska sestra u jednoj bolnici.

Zabava 09.07.2020 | 19:55
Indira Radić bila medicinska sestra: Pevala sam pacijentima!

Popularna folkerka rođena je u Doboju, u Bosni i Hercegovini, gde je i završila srednjoškolsko obrazovanje. Njena želja bila je da se bavi pevanjem, ali u tome nije imala podršku roditelja, pa je morala da se obrazuje za neko "ozbiljno" zanimanje.

- Najviše zbog majke, koja nije želela da postanem pevačica, ja sam upisala medicinsku školu. I daljina mi je predstavljala problem. Najbliža muzička škola bila je u Banjaluci, ali je taj grad od Dragalovaca udaljen gotovo šezdeset kilometara. Sa druge strane, Doboj, koji je skoro upola bliži, imao je samo medicinsku školu. Odabrala sam da putujem svakoga dana, ali da spavam kod kuće - rekla je Indira, pa se osvrnula na svoje prvo zaposlenje u glavnom gradu Hrvatske.

- Ostao mi je u lepom sećanju rad u bolnici u Hrvatskoj. Kolege su me mnogo volele zbog moje neposrednosti. Muziku nisam zapostavljala, stalno bih pevala, kako pacijentima, tako i kolegama. S nekima sam ostala i do danas u kontaktu.

Potom je usledio dolazak u Beograd kada je odlučila da napusti medicinu i posveti se najvećoj ljubavi - muzici.

- Beograd sam dobro upoznala tek posle dužeg boravka u njemu. Danas su Beograd i Srbija moja domovina. Pošto sam putnik, umetnik, uvek čekam kada ću sleteti u svoju beogradsku luku, u kojoj me čekaju najdraži. Ovde sam najspokojnija. Bilo je u početku vrlo teško! Došla sam iz malog mesta, govorila ijekavicu, nikoga nisam poznavala. Pune tri godine bile su potrebne da se naviknem i da započnem muzičku karijeru - prisetila se Radićeva.

Izvor: Kurir.rs Foto:ATA images

Komentari / 0

Ostavite komentar