Београд: Протест испред Скупштине, блокиран центар

Група људи предвођена Савезом за Србију стигли су до зграде Скупштине Републике Србије. Жандармерија је направила кордоне испред улаза у здање.

Србија 08.07.2020 | 20:24
Београд: Протест испред Скупштине, блокиран центар

Делови центра града блокирани су за саобраћај.

Како наводе медији, међу окупљенима су опозициони лидери Вук Јеремић, Јанко Веселиновић, Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, самостални посланик Срђан Ного, као и председник Демократске странке Зоран Лутовац.

Протест је за сада миран, а чују се пиштаљке и различити узвици. Ипак, дошло је до инцидента када је нападнут Сергеј Трифуновић који је задобио повреде главе.

Након тога медији су навели да је нападнут и Драган Ђилас, али је он то демантовао.

Већи број људи окупљен је уз саму ограду испред улаза у Скупштину где се налазе и припадници Жандармерије.

Према снимцима са лица места, већина окупљених носи заштитне маске, а на ободима протеста је приметна и већа дистанца међу људима.

Испред улаза у Народну скупштину, раније током дана, окупили су се припадници полиције и постављена је заштитна ограда.

 

Велики број људи окупио се и у Пионирском парку. 

 

Око 18 часова испред Филозофског факултета окупили су се припадници Савеза за Србију који су подржаили и синоћне нереде у Београду.

Како је рекао репортер Тв Прва, ниједан скуп није пријављен полицији.

(Б92) 

Фото: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дрекавац

08.07.2020 18:38

И опет бацају бакље а сви знамо ко има приступ бакљама и највисе их користи - навијацке групе, а те исте навијацке групе су се увијек користиле и од ДБ-а и од страних обавјестајних слузби за прљаве послове изнутра. Неце комсија Богољуб са 5. спрата изаци пред скупстину и бацати бакље на мурију сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.07.2020 07:01

Не продају радње са пиротехником петарде, ракетице, навијачке бакље и другу цивилну пиротехнику само навијачима.

Name

Доста је

08.07.2020 18:44

Људи радите несто . Теска времена доласе а ви умјесто да висе радите лупате и оно сто је неко поставио. Оправдање не постоји за такаво понасање. Полиција би требала строзија бити а судови поцети казњавати . Ко вам је дао право да русите по мом граду ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сроѕонтије

08.07.2020 19:59

А где си ти домаћине? Из којег краја света ти саветујеш? Мислиш инсталирао си српску ћирилицу па си нас све заслепео? Треба прво да научиш да користич ту тастатуру као прави србин.