Хрватска и данас разматрала увођење нових мјера за БиХ

Министар здравства Хрватске Вили Берош казао је данас за ХРТ како се сваки дан раде ситуацијске анализе епидемије у тој и околним државама.

Регион 08.07.2020 | 20:10
Хрватска и данас разматрала увођење нових мјера за БиХ

– И јутрос смо разговарали о мјерама које ћемо евентуално предузети за држављане сусједних земаља. Ионако већ имамо мјеру која препоручује да у Хрватску могу ући само они који имају разлога за то – рекао је Берош. 

Што се тиче информације да ће Словенија ставити Хрватску на “црвену листу”, Берош је казао да то није тачно.

– Није тачно да Хрватска улази на црвену листу због малог броја тестираних. Истина је да улазимо у жуто због повећаног броја обољелих, али учинит ћемо све од себе како би се вратили на зелену листу. У успоредби с осталим земљама ми се још добро држимо – поручио је.

Подсјетимо, директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак изјавио је јуче како упркос повећаном броју заражених корона вирусом неће бити новог затварања у Хрватској, али да тренутно поново разматра увођења мјере самоизолације за држављане Босне и Херцеговине.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Прошли

08.07.2020 19:14

Избори и опет та корона...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

09.07.2020 06:08

Управо тако побједу прослављају без икаквих ограницења у затвореним просторијама преко 100 присталица грле се поздрављају нико не носи маску.А сада поново мјере против ткз.короне,а народ и даље цути.Нема вецег зла од политицара,а наси Балканци су увијек на првом мјесту.

Name

Ас

08.07.2020 19:39

Мало тестирани а и мало умањено о броју заразени. Разлог је туристицка сезона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граничар

09.07.2020 11:11

Нека затворе границу па им одмах реципроцитета увести

ОДГОВОРИТЕ
Name

славко

09.07.2020 13:38

Србија је једина на Балкану колико толико,искрено говорила о броју заразених и умрлих.За разлику од ње,Хрватска,која је исто,ако не и висе погодјена цороном,али да би се исцупала из банкрот ситуације,глуми и лазе о броју заразених и умрлих.Јадно и неозбиљно.Али битно је да они уводе некакве "стандарде" и силе се над градјанима осталих комсијских дрзава,док их иста ЕУ,којој назалост припадају,дрзи затворене у тор,као сугаве овце.Све сто ураде градјанима БиХ,урадити и њима.Ипак су они ти који у пограницним дијеловима БиХ купују и презивљавају јер "ЛИЈЕПА" је од идуце године-БАНКРОТ.

ОДГОВОРИТЕ