Hrvatska i danas razmatrala uvođenje novih mjera za BiH

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš kazao je danas za HRT kako se svaki dan rade situacijske analize epidemije u toj i okolnim državama.

Region 08.07.2020 | 20:10
Hrvatska i danas razmatrala uvođenje novih mjera za BiH

– I jutros smo razgovarali o mjerama koje ćemo eventualno preduzeti za državljane susjednih zemalja. Ionako već imamo mjeru koja preporučuje da u Hrvatsku mogu ući samo oni koji imaju razloga za to – rekao je Beroš. 

Što se tiče informacije da će Slovenija staviti Hrvatsku na “crvenu listu”, Beroš je kazao da to nije tačno.

– Nije tačno da Hrvatska ulazi na crvenu listu zbog malog broja testiranih. Istina je da ulazimo u žuto zbog povećanog broja oboljelih, ali učinit ćemo sve od sebe kako bi se vratili na zelenu listu. U usporedbi s ostalim zemljama mi se još dobro držimo – poručio je.

Podsjetimo, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je juče kako uprkos povećanom broju zaraženih korona virusom neće biti novog zatvaranja u Hrvatskoj, ali da trenutno ponovo razmatra uvođenja mjere samoizolacije za državljane Bosne i Hercegovine.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Prošli

08.07.2020 19:14

Izbori i opet ta korona...

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

09.07.2020 06:08

Upravo tako pobjedu proslavljaju bez ikakvih ogranicenja u zatvorenim prostorijama preko 100 pristalica grle se pozdravljaju niko ne nosi masku.A sada ponovo mjere protiv tkz.korone,a narod i dalje cuti.Nema veceg zla od politicara,a nasi Balkanci su uvijek na prvom mjestu.

Name

As

08.07.2020 19:39

Malo testirani a i malo umanjeno o broju zarazeni. Razlog je turisticka sezona.

ODGOVORITE
Name

Graničar

09.07.2020 11:11

Neka zatvore granicu pa im odmah reciprociteta uvesti

ODGOVORITE
Name

slavko

09.07.2020 13:38

Srbija je jedina na Balkanu koliko toliko,iskreno govorila o broju zarazenih i umrlih.Za razliku od nje,Hrvatska,koja je isto,ako ne i vise pogodjena coronom,ali da bi se iscupala iz bankrot situacije,glumi i laze o broju zarazenih i umrlih.Jadno i neozbiljno.Ali bitno je da oni uvode nekakve "standarde" i sile se nad gradjanima ostalih komsijskih drzava,dok ih ista EU,kojoj nazalost pripadaju,drzi zatvorene u tor,kao sugave ovce.Sve sto urade gradjanima BiH,uraditi i njima.Ipak su oni ti koji u pogranicnim dijelovima BiH kupuju i prezivljavaju jer "LIJEPA" je od iduce godine-BANKROT.

ODGOVORITE