Инфективна клиника: Забринути смо, преморени и препуни

Заменица директора Инфективне клинике у Београду Ивана Милошевић изјавила је да је у последња 24 сата у болнице широм Београда примљено 144 болесника.

Србија 08.07.2020 | 10:55
Инфективна клиника: Забринути смо, преморени и препуни

Она је додала да су здравствени радници први пут озбиљно забринути.

Милошевић је за РТС рекла да је током последња 24 сата прегледано 320 болесника, око 100 у току ноћи.

"За последња 24 сата у болнице широм Београда примљено је 144 болесника, у Инфективну клинику 12. То значи да као да смо примили целу Инфективну клинику, целе њене капацитете у року од 24 сата. Огроман је прилив пацијената", изјавила је Милошевићева.

Према њеним речима, од када је то почело да се дешава здравствени радници су по први пут озбиљно забринути.

"Са оволиким приливом болесника питање је колико ћемо моћи да издржимо. Зато апелујем на све да се маске носе", истакла је Милошевићева.

Она је додала да се на интензивној нези Инфективне клинике налази 15 болесника, на распираторима 11, шест на инванзивној, а пет на неинвазивној вентилацији.

"Сви болесници и они који су на инаванзивној и неинванзивној су потенцијално животно угрожени. Има пуно младог света, имали смо једног болесника у дубокој старости. Пажњу морају да обрате сви", рекла је она и додала да је ситуација много тежа него у марту и априлу.

Милошевић додаје и да здравствене раднике брине и огроман прилив у болнице широм Србије, јер са тренутним приливом болесника неће моћи да се збрину сви људи.

(Тањуг Фото: Новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Митар

08.07.2020 09:29

Издрзите а предсједник це сигурно знати цијенити вас рад и залагање .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

08.07.2020 09:40

ЂИЛАСОВИ, МИШКОВИЋЕВИ, ОБРАДОВИЋЕВИ КЛОШАРИ. СВЕ ПОХАПСИ И ПУСТИ НЕКА ЦРКНУ ДА НОРМАЛАН СВИЈЕТ МОЖЕ ДА РАДИ И ЖИВИ. МАЈМУНИ ПЛАЋЕНИЧКИ ЗАПОГАНИШТЕ НАЦИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот секраш црвени кмер

08.07.2020 09:51

Иста таква и још гора ситуација је у Бања Луци пола града је заражено...

ОДГОВОРИТЕ