Infektivna klinika: Zabrinuti smo, premoreni i prepuni

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević izjavila je da je u poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno 144 bolesnika.

Srbija 08.07.2020 | 10:55
Infektivna klinika: Zabrinuti smo, premoreni i prepuni

Ona je dodala da su zdravstveni radnici prvi put ozbiljno zabrinuti.

Milošević je za RTS rekla da je tokom poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

"Za poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno je 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da kao da smo primili celu Infektivnu kliniku, cele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata", izjavila je Miloševićeva.

Prema njenim rečima, od kada je to počelo da se dešava zdravstveni radnici su po prvi put ozbiljno zabrinuti.

"Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve da se maske nose", istakla je Miloševićeva.

Ona je dodala da se na intenzivnoj nezi Infektivne klinike nalazi 15 bolesnika, na raspiratorima 11, šest na invanzivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

"Svi bolesnici i oni koji su na inavanzivnoj i neinvanzivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog sveta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi", rekla je ona i dodala da je situacija mnogo teža nego u martu i aprilu.

Milošević dodaje i da zdravstvene radnike brine i ogroman priliv u bolnice širom Srbije, jer sa trenutnim prilivom bolesnika neće moći da se zbrinu svi ljudi.

(Tanjug Foto: Novosti)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mitar

08.07.2020 11:29

Izdrzite a predsjednik ce sigurno znati cijeniti vas rad i zalaganje .

ODGOVORITE
Name

ZVORNIK

08.07.2020 11:40

ĐILASOVI, MIŠKOVIĆEVI, OBRADOVIĆEVI KLOŠARI. SVE POHAPSI I PUSTI NEKA CRKNU DA NORMALAN SVIJET MOŽE DA RADI I ŽIVI. MAJMUNI PLAĆENIČKI ZAPOGANIŠTE NACIJU.

ODGOVORITE
Name

Bot sekraš crveni kmer

08.07.2020 11:51

Ista takva i još gora situacija je u Banja Luci pola grada je zaraženo...

ODGOVORITE