СА: Медицинари се повукли са тријажних пунктова

Сви медицинари на подручју Кантона Сарајево при домовима здравља повукли су се од јутрос до даљег са тријажних пунктова, што је одлука Синдиката радника у здравству овог кантона након, како кажу, вишемјесечне агоније у којој се налазе њихови чланови који седамнаесети мјесец чекају усклађивање коефицијената и потписивање гранског колективног уговора.

Босна и Херцеговина 08.07.2020 | 10:20
СА: Медицинари се повукли са тријажних пунктова

Они су се повукли јутрос у 7.30 часова.

Предсједник Синдиката Едо Селимић рекао је да од јутрос пацијенте примају само љекари, који процјењују ко ће бити примљен.

Он је рекао да ће овај вид протеста бити свакодневан да би на симболичан начин била скренута пажња на раднике у здравству и њихов положај.

Он је још једном подсјетио да радници у здравству сутра од 12.00 до 13.00 часова излазе на мирне протесте испред зграде Владе Кантона Сарајево, преносе федерални медији.

"До овог тренутка ништа се по том питању није промијенило. Чекамо потез премијера Марија Ненадића. Кад он одустане од неке своје недоумице, колебања и клацкања ми смо спремни одустати од протеста и вратити се пацијентима. Таква одлука одмах ће бити донесена, што се нас тиче", рекао је Селимић.

(Срна Фото: НАП) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Драшко

08.07.2020 08:38

Сви смо давали аплауз медицинским радницима у цијелој БиХ. Данас је ситуација јос теза него у марту или априлу а вец су заборављени. Нормално да им треба дати све сто тразе, јер им је зивот угрозен у сваком тренутку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кап у мору

08.07.2020 09:22

Тако је. Здравствени радници, просвјета су просјаци у односу на судије, а сви знамо како суде.

Name

Ре Кап у мору

08.07.2020 10:05

Ви просвјетни радници поклопите се ушима и ћутите. Ви и здравствени радници не можете ни у исту реченицу. Одмарате 3 мјесеца годишње, примате плату и увијек се нешто буните. Ако вам је тешко дајте отказ, па код приватника у реални сектор, гдје се заисата ради, али за дупло мању плату.

Name

Бл

08.07.2020 10:19

Код нас има пуно ових преквалификованих и немадицинара па од штрајка нема ништа. Регуларни медицинари треба да се повуку па нек лијече ови преквалификанти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

08.07.2020 11:38

Како си глуп и затуцан мајмуне. Наравно да ти сметају просвјетни радници кад си једва 4 основне завршио. Здравство да ради свој посао и позив како треба не би дошло до овога. кукају кад требају радити а кад је нормално страње мјесецима се чека на јебени ултразвук или рентген.

Name

Хипократ

08.07.2020 10:33

Хипократ се преврце у гробу. Користит теску и ванредну ситуацију како би врсили уцијену да остваре своје финансијске привилегије, ЈАДНО. Реално, за нас стандард медицинари имају пристојну плату. Многима се несвидја плата па одлазе трбухом за крухом, па могу и они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луде луде

08.07.2020 11:12

Медицинари су донијели вирус доктори праве феште треба то кажњавати. Сад са великим бројем заражених губе се у времену и простору. Јадни смо здравство у колапсу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.07.2020 19:35

Нису заразени, то је све лаз сто би рекао нас цовјек, свезнајуци

Name

МРКИ МРКИЋ

08.07.2020 11:20

ДОК БИХ ТОНЕ У КОЛАПС ДОДИК ИЗЕТБЕГОВИЋ И ЧОВИЋ ДИЈЕЛЕ ФОТЕЉЕ И ГРАБЕ ГДЈЕ ШТА МОГУ. ТРЕБА СВЕ КАРАНТИНЕ И ПОЗИТИВНЕ ПАЦИЈЕНТЕ ПРЕСЕЛИТИ У ЗГРАДУ ПРЕСЈЕДНИШТВА БИХ А ОНИ ДА БУДУ ИСТО ТУ. ШТА КО ХИЋЕ ОД МЕДИЦИНСКИХ РАДНИКА ВИШЕ КО ГОД ДА СУ И ГДЈЕ ГОД ДА СУ. СВАКИ ДАН СЕ ПИТАЈУ ЈЕСУ ЛИ СЕ ЗАРАЗИЛИ И ХОЋЕ ЛИ КАД ДОЂУ КУЋИ ЗАРАЗИТИ СВОЈУ ПОРОДИЦУ. ДОСТА ИМ ЈЕ СВЕГА.

ОДГОВОРИТЕ