Цармеусе: Нетачне тврдње Зорана Мићановића

Привредно друштво Рудник кречњака Цармеусе а.д.  Добој саопштило је да нису тачни подаци које је недавно изнио предсједник Синдиката РИТЕ Угљевик и Синдиката Електропривреде Зоран Мићановић 30. јуна, гдје је, како тврде, изнесено неколико неистина и погрешно интепретираних чињеница. 

Република Српска 07.07.2020 | 20:13
Цармеусе: Нетачне тврдње Зорана Мићановића

"Прво истичемо да предузеће Рудник кречњака Цармеусе а.д.  Добој није испоручен „РИТЕ Угљевик" није једини гранични креч, а посебно не креча увезен из Србије. Једини произвођач који Рудник кречњака Цармеусе ад Добој испоручује својим купцима је кречњачки камен, а будући да је основна дјелатност овог предузећа експлоатација кречњачког камена са рудником кречњака у Шеверлијама  И његово даље пласирање на тржишту", каже се у саопштењу и додаје:

Предузеће Рудник кречњака Цармеусе а, д.  Дабој је, као чланица интернационалне групе, руководио високим етичким и пословним стандардима, тако да је тај пословни однос са „РИТЕ Угљевик" утемељен на поновном објављивању тендера за набавку висококвалитетних камених кречњака за потребе новог система за одсуствовање у „РИТЕ Угљевик" и  било изабрано као најповољнији понуда у редовном трајању.

"На основу успеха на тендеру, предузеће „Рудник кречњака Цармеусе" а.д. Добој испоручује термоелектрани „РИТЕ Угљевик" најквалитетнији кречњачки камен висок чистоће за потребе постројења за уклањање димних гасова и испуњава све своје договорене обавезе", каже се у саопштењу.

Даље се наводи да кречњачки камен који испоручују термоелектрани „РИТЕ Угљевик" се експлоатише и набавља искијучиво само из рудника кречњака који се налази у Севарлијама, (Добој) а који је у власништву компаније Рудника кречњака Цармеусе ад Добој и да се висококвалитетном хемијском чистом кречњаку, а предузеће се не налази у Србији него у Републици Српској.

Мићановић је недавно, говорећи о стању у РиТЕ Угљевик упутио критике и на рачун предузећа Цармеус, 

- Општина Угљевик има кречњак,а држава га увози. Прошли сте поред “Рудинга” којег смо платили 11,5 милиона. Ми опет увозимо креч из Србије.”Кармеус” из Добоја опет увози креч,а погледајте колико је то од копа. И онда се питамо гдје су новци.Како ће их бити,кад нешто плаћамо три пута скупље,а ту код нас га има...", казао је измежу осталог Мићановић.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар