Carmeuse: Netačne tvrdnje Zorana Mićanovića

Privredno društvo Rudnik krečnjaka Carmeuse a.d.  Doboj saopštilo je da nisu tačni podaci koje je nedavno iznio predsjednik Sindikata RITE Ugljevik i Sindikata Elektroprivrede Zoran Mićanović 30. juna, gdje je, kako tvrde, izneseno nekoliko neistina i pogrešno intepretiranih činjenica. 

Republika Srpska 07.07.2020 | 20:13
Carmeuse: Netačne tvrdnje Zorana Mićanovića

"Prvo ističemo da preduzeće Rudnik krečnjaka Carmeuse a.d.  Doboj nije isporučen „RITE Ugljevik" nije jedini granični kreč, a posebno ne kreča uvezen iz Srbije. Jedini proizvođač koji Rudnik krečnjaka Carmeuse ad Doboj isporučuje svojim kupcima je krečnjački kamen, a budući da je osnovna djelatnost ovog preduzeća eksploatacija krečnjačkog kamena sa rudnikom krečnjaka u Ševerlijama  I njegovo dalje plasiranje na tržištu", kaže se u saopštenju i dodaje:

Preduzeće Rudnik krečnjaka Carmeuse a, d.  Daboj je, kao članica internacionalne grupe, rukovodio visokim etičkim i poslovnim standardima, tako da je taj poslovni odnos sa „RITE Ugljevik" utemeljen na ponovnom objavljivanju tendera za nabavku visokokvalitetnih kamenih krečnjaka za potrebe novog sistema za odsustvovanje u „RITE Ugljevik" i  bilo izabrano kao najpovoljniji ponuda u redovnom trajanju.

"Na osnovu uspeha na tenderu, preduzeće „Rudnik krečnjaka Carmeuse" a.d. Doboj isporučuje termoelektrani „RITE Ugljevik" najkvalitetniji krečnjački kamen visok čistoće za potrebe postrojenja za uklanjanje dimnih gasova i ispunjava sve svoje dogovorene obaveze", kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da krečnjački kamen koji isporučuju termoelektrani „RITE Ugljevik" se eksploatiše i nabavlja iskijučivo samo iz rudnika krečnjaka koji se nalazi u Sevarlijama, (Doboj) a koji je u vlasništvu kompanije Rudnika krečnjaka Carmeuse ad Doboj i da se visokokvalitetnom hemijskom čistom krečnjaku, a preduzeće se ne nalazi u Srbiji nego u Republici Srpskoj.

Mićanović je nedavno, govoreći o stanju u RiTE Ugljevik uputio kritike i na račun preduzeća Carmeus, 

- Opština Ugljevik ima krečnjak,a država ga uvozi. Prošli ste pored “Rudinga” kojeg smo platili 11,5 miliona. Mi opet uvozimo kreč iz Srbije.”Karmeus” iz Doboja opet uvozi kreč,a pogledajte koliko je to od kopa. I onda se pitamo gdje su novci.Kako će ih biti,kad nešto plaćamo tri puta skuplje,a tu kod nas ga ima...", kazao je izmežu ostalog Mićanović.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar