Момци из Леxингтон бенда добили корону!

Гитариста Лексингтона Милош Вуксановић каже како је цео бенд добио корону, те да их је мучила висока температура, као и болови у грлу и стомаку.

Забава 07.07.2020 | 15:20
Момци из Леxингтон бенда добили корону!

Како се наводи, први је на ковид био позитиван певач Бојан Васковић, а његове колеге из групе вирус су добиле после концерта 17. јуна у Новом Пазару. Због тога су гитариста заједно са басистом Драгољубом Стевићем, бубњаром Дејаном Костићем и клавијатуристом Дарком Јовановићем провели две недеље у кућној изолацији.

"У једном дану се заразио цео бенд, сви сем певача Бојана. Он је добио корону на почетку пандемије, па је вероватно стекао имунитет. Тада је био у изолацији и није се виђао ни са ким, али ето, сада је вирус стигао и све нас остале", рекао је он за домаће медије, па додао: "После концерта у Новом Пазару, где сам имао доста контаката са људима, добио сам високу температуру. По природи сам хипохондар, па сам отишао да се тестирам и резултат је био позитиван на ковид. Срећа моја да сам брзо сазнао да сам заражен, тако да сам се одмах изоловао."

Музичар истиче да се остатак групе такође тестирао после спорног концерта.

"Врло је могуће да смо се сви заразили у Новом Пазару. Концерт је био на отвореном простору, али смо се после свирке сви фоткали са фановима. Осим тога, видели смо се тамо са још неким пријатељима и ето... Све то је било довољно да се заразимо. Човек баш мора да буде опрезан ако жели да избегне вирус", рекао је Вуксановић па открио какве су све симптоме имали:

"Нико није имао веће проблеме од бола у грлу и стомаку и високе температуре. Неки од нас су изгубили чуло мириса и укуса. Срећом, сви смо одмах отишли у кућну изолацију, тако да нисмо заразу даље ширили. Лечили смо се тако што смо узимали доста витамина Ц и Д, као и селен и цинк. Мислим да је то доста помогло."

Гитариста Лексингтона апелује на све људе да се јаве лекарима чим осете прве симптоме.

"Поента је да људи на време реагују и, чим добију температуру, оду да се тестирају. Ако то не ураде, вирус ће им се спустити на плућа, а то је онда доста компликованије. Мој савет свима је да не скидају маску. Ми смо народ који се стално грли и љуби и зато је најбоље да будемо стално заштићени", закључио је он, док је у објави на Инстаграму био далеко опширнији. 

"Имам корону. Сад већ можда и не, пре десетак дана сам радио тест, који је показао да сам позитиван на Цовид-19. На моју велику срећу осећам се одлично, прошао сам са благим симптомима (бол у грлу и губитак чула мириса и укуса), температуру сам имао само 1 ноћ. На жалост, многи моји другари нису прошли као ја. Неки су у болници, а неки код своје куће лече упале плућа! Поента приче јесте да сам се заразио само из сопствене неодговорности и малтене свесно! Знао сам да нема шансе да се не заразим, уз темпо који сам имао тих дана и начином на који сам био у контакту са околином. Свестан ситуације, дистанцирао сам се тих дана од родитеља и свих за које сам сматрао да не би било добро да се заразе... Највећа одговорност је на нама самима... Будите одговорни, перите руке нон-стоп и увек носите гел или дезинфикационо средство, не цмачите се са свима живима, држите дистанцу и под број један носите маску у затвореном простору и онда када сматрате да сте у непосредној близини са другим људима", поручио је он.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директ

07.07.2020 16:33

Добро да није неко веће зло. :)))

ОДГОВОРИТЕ