У АП Војводина за 24 сата још 92 особе заражене короном

 - У посљедња 24 часа у Војводини су забиљежена 92 новообољела од вируса корона, те је епидемиолошка ситуација у овом тренутку оцијењена као несигурна са тенденцијом погоршања, саопштено је из Института за јавно здравље Војводине.

Србија 06.07.2020 | 14:00
У АП Војводина за 24 сата још 92 особе заражене короном

Епидемиолошка испитивања указала су да су оболијевању у највећем броју случајева допиринијела окупљања, попут организованих прослава и забава.

У Новом Саду је од петка, 3. јула, до данас регистровано 60 заражених вирусом корона.

Према подацима Института, прошле седмице биљежи се значајан пораст броја заражених вирусом корона, те су у том периоду регистрована 433 нова случаја заразе, од чега више од половине у Новом Саду.

Из Института је наведено да је за седам дана у Новом Саду забиљежено око 230 новозаражених, као и да има око 350 активних случајева заразе вирусом корона.

У саопштењу се папомиње да је од почетка епидемије у Новом Саду регистровано 600 случајева заразе потврђених ПЦР тестом, а у 1.783 случаја у Војводини.

Према подацима Института, осим Новог Сада и Јужнобачког округа, већи број обољелих биљежи се и у Сремском и Сјевернобачком округу, а потом у Средњебанатском и Јужнобанатском округу.

Мање обољелих биљежи се и у Сјевернобанатском и Западнобачком округу.

Доминантан узраст заражених у овом тренутку је од 20 до 40 година.

Из Института позивају грађане Војводине да буду одговорни и препоручује се да се стриктно придржавају свих мјера предострожности и упутстава надлежних епидемиолошких служби.

Препоручује се особама, које су биле у контакту са потврђеним случајевима заразе вирусом корона, да остану у изолацији 14 дана од посљедњег контакта.

Раније данас из Клиничког центра Војводине саопштено је да се у тој здравственој установи тренутно лијече 153 пацијента заражена вирусом корона. 

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

П

06.07.2020 12:09

Има ли неко податке шта се дешава у Италији, Шпанији и Француској?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војводина РЕПУБЛИКА.

06.07.2020 13:36

Ста Београд уради! Ништа добро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соло

10.07.2020 00:55

Аутономија за Војводину, Аутономија за вирус...

ОДГОВОРИТЕ