U AP Vojvodina za 24 sata još 92 osobe zaražene koronom

 - U posljednja 24 časa u Vojvodini su zabilježena 92 novooboljela od virusa korona, te je epidemiološka situacija u ovom trenutku ocijenjena kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Srbija 06.07.2020 | 14:00
U AP Vojvodina za 24 sata još 92 osobe zaražene koronom

Epidemiološka ispitivanja ukazala su da su obolijevanju u najvećem broju slučajeva dopirinijela okupljanja, poput organizovanih proslava i zabava.

U Novom Sadu je od petka, 3. jula, do danas registrovano 60 zaraženih virusom korona.

Prema podacima Instituta, prošle sedmice bilježi se značajan porast broja zaraženih virusom korona, te su u tom periodu registrovana 433 nova slučaja zaraze, od čega više od polovine u Novom Sadu.

Iz Instituta je navedeno da je za sedam dana u Novom Sadu zabilježeno oko 230 novozaraženih, kao i da ima oko 350 aktivnih slučajeva zaraze virusom korona.

U saopštenju se papominje da je od početka epidemije u Novom Sadu registrovano 600 slučajeva zaraze potvrđenih PCR testom, a u 1.783 slučaja u Vojvodini.

Prema podacima Instituta, osim Novog Sada i Južnobačkog okruga, veći broj oboljelih bilježi se i u Sremskom i Sjevernobačkom okrugu, a potom u Srednjebanatskom i Južnobanatskom okrugu.

Manje oboljelih bilježi se i u Sjevernobanatskom i Zapadnobačkom okrugu.

Dominantan uzrast zaraženih u ovom trenutku je od 20 do 40 godina.

Iz Instituta pozivaju građane Vojvodine da budu odgovorni i preporučuje se da se striktno pridržavaju svih mjera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

Preporučuje se osobama, koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima zaraze virusom korona, da ostanu u izolaciji 14 dana od posljednjeg kontakta.

Ranije danas iz Кliničkog centra Vojvodine saopšteno je da se u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno liječe 153 pacijenta zaražena virusom korona. 

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

P

06.07.2020 14:09

Ima li neko podatke šta se dešava u Italiji, Španiji i Francuskoj?

ODGOVORITE
Name

Vojvodina REPUBLIKA.

06.07.2020 15:36

Sta Beograd uradi! Ništa dobro!

ODGOVORITE
Name

Solo

10.07.2020 02:55

Autonomija za Vojvodinu, Autonomija za virus...

ODGOVORITE