У петак видео самит, у недељу Вучић и Хоти уживо у Бриселу

У петак 10. јула путем видео конференције представници Србије и Косова састаће у оквиру самита Србија-Косово, а два дана касније, 12. јула, у Бриселу ће се уживо састати Авдулах Хоти и Александар Вучић.

Србија 06.07.2020 | 12:39
У петак видео самит, у недељу Вучић и Хоти уживо у Бриселу

Домаћини самита Србија-Косово су предсендик Француске Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел, јавља агенција АФП.

Како је у немачком МСП речено за Блиц, поновно успостављање политичког дијалога којем посредује Европска унија, између Београда и Приштине и других регионалних питања западног Балкана, требало би да се деси без одлагања.

Истовремено, поручили су и да Специјално веће Косова ужива пуну подршку Савезне владе Немачке, али и да међународна заједница, укључујући Немачку, јасно очекује да Косово поштује ову посвећеност и подржава рад те институције. Самит је био најављен још у марту, али није одржан због ситуације с корона вирусом.

Два дана након самита, премијер Косова Авдулах Хоти и председник Србије Александра Вучић састаће се уживо у Бриселу, саопштено је из Евопске комисије.

(Блиц) 

Коментари / 0

Оставите коментар