U petak video samit, u nedelju Vučić i Hoti uživo u Briselu

U petak 10. jula putem video konferencije predstavnici Srbije i Kosova sastaće u okviru samita Srbija-Kosovo, a dva dana kasnije, 12. jula, u Briselu će se uživo sastati Avdulah Hoti i Aleksandar Vučić.

Srbija 06.07.2020 | 12:39
U petak video samit, u nedelju Vučić i Hoti uživo u Briselu

Domaćini samita Srbija-Kosovo su predsendik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel, javlja agencija AFP.

Kako je u nemačkom MSP rečeno za Blic, ponovno uspostavljanje političkog dijaloga kojem posreduje Evropska unija, između Beograda i Prištine i drugih regionalnih pitanja zapadnog Balkana, trebalo bi da se desi bez odlaganja.

Istovremeno, poručili su i da Specijalno veće Kosova uživa punu podršku Savezne vlade Nemačke, ali i da međunarodna zajednica, uključujući Nemačku, jasno očekuje da Kosovo poštuje ovu posvećenost i podržava rad te institucije. Samit je bio najavljen još u martu, ali nije održan zbog situacije s korona virusom.

Dva dana nakon samita, premijer Kosova Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandra Vučić sastaće se uživo u Briselu, saopšteno je iz Evopske komisije.

(Blic) 

Komentari / 0

Ostavite komentar