Одликован: Одбио да сруши манастирски конак

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликовао је Мирослава Копривицу из Никшића који је одбио да багером руши манастирски конак код Улциња.

Вијести 05.07.2020 | 20:57
Одликован: Одбио да сруши манастирски конак

Копривица је одликован Златним ликом Светог Петра Другог Тајновидца Ловћенског “за исповједничко свједочење вјерности Христу Богу и ћивоту Светог Василија Острошког чији је дом одбио да руши на Бриској гори код Улциња”.

Истим одликовањем митрополит је наградио Слободанку и Рада Булајића из Никшића, родитеље једанаесторо дјеце.

Копривица је у јуну одбио да грађевинском машином сруши конак сестринства који су мјештани прије два-три мјесеца почели да граде у оквиру манастира Светог Василија Острошког у залеђу Улциња, у мјесту Зогање.

Одликовања су додијељена након богослужења у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Митрополит је у обраћању рекао да је у светиње све уложено из љубави према Боги и Божијем народу и то њему припада, а не некаквима који продају вјеру за вечеру.

“Управо се то догађа код савремене црногорске власти - продају вјеру за вечеру”, рекао је митропилит који је служио са епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем.

Он сматра да би актуелна власт у Црној Гори “све продала, и мајку рођену, само да би стекли, зарадили пролазно земаљско богатство”.

Митрополит је указао да они који су се обезбожили у Црној Гори кажу да су светиње припадају њима, односно ономе што називају државом, а у ствари, државу поистовјећују са собом.

“Они су своје самољубље прогласили за Бога и божанство, они су своју власт прогласили за Црну Гору и сматрају да тој обезбоженој, распамећеној Црној Гори припадају светиње”, нагласио је владика.

(Агенције)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

милош

05.07.2020 19:11

Хоче и бит каквих пара за човјекаХоче ли му неко дати сада посо......пусти признања обичан папир које не доноси ручак на сто

ОДГОВОРИТЕ
Name

зико

05.07.2020 20:55

Мило, Миле???

Name

Ре:

06.07.2020 00:35

Не бери ти бригу за то! Него, јеси ли ти то вољан да засједнеш на његов багер, па да рушиш светиње и једеш тај уклети ручак?! Е, јадна ли ти ситна душа!

Name

Срби

06.07.2020 05:18

Какво приземно и плитко размишљање.Још само да си споменуо Додика, и анамнеза би била потпуна.Човјек је одбио да руши конак на Острогу, а ти о послу и парама-типа ко шиша светиње, само дај пара.

Name

Xx

05.07.2020 19:12

сваки прави србин и прави вијерник било које вјере би одбио да руши светиње цркве дзамије то само могу невјерници да тако раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.07.2020 19:21

Русио се конак у изградњи без градевинске сагласности.

Name

И

05.07.2020 19:29

Полицајци који туку своје жене...

Name

Ре: Ре

06.07.2020 00:44

Више од пола обале у Улцињу заузела шиптарија и бесправно изградили палате, али њих не смију да пипну! Иначе, издавање дозволе за овај конак се намјерно одуговлачи неких 2 године, а захтјев с комплетном документацијом је предат без и једне грешке и требало је да буде само формалност. У таквим случајевима се може само наредити обустава даљњих радова, а нипошто рушење, пошто је издавање дозволе у процедури.

Name

Директ

06.07.2020 13:36

Ре, а шта ћемо са црквама подигнутим прије неколико вијекова, па и прије неколико деценија? Гдје је њима катастар и грађевинска дозвола? Шта да и њих сутра руши Мило? Нема смисла!

Name

ПЕРУН ИЛИЈА

05.07.2020 19:30

Свака цаст за господина Мирослава Копривицу. Ее гдје би нам био крај када би се сви понасали овако као сто је Мирослав Копривица ? Да је народ свјестан колику моц има удрузен, никада похлепна лицемјерна неморална багра не би могла врсити овакву власт и терор над истим. Исто као и коњ који допуста коцијасу да га туце кандзијом. Питање је : Да ли смо људи или смо коњи ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

05.07.2020 22:54

А теби стало да знаш шта смо.. Искрено се погледај у огледало кад не знаш. Што те онда туђе смета и не знаш за умност када осуда иде за накарадно весеље.

Name

Тоза

05.07.2020 19:41

Ако се мозе срусити некој сиротињи куца која је бесправно саградјена или која смета за градњу неке цесте засто се не мозе срусити црква или дзамија. Како је народ само луд и слијеп, шта ради овај поп, њему не би било проблем ни да увуце народ у орузани сукоб из којег би се он наравно ко хиња извукао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер море

05.07.2020 20:21

Ето среће да се све редом руши што је бесправно изграђено, али брале нек се неко усуди па да сруши од неког милорадовог и миловог тајкуна бесправно израђеног објекта, па дотле би живио. Зато је ова људина направила подвиг, одликован је и врлобрзо ће он наћи посао као багериста, јер је спреман да ради а не да клима главом зарад неког посла и да подржава укопнике сопственог народа.

Name

ЗА ТОЗА

05.07.2020 20:22

НЕКА ТИ БОГ ОПРОСТИ ЈЕР ОЦИГЛЕДНО НЕМАС ПОЈМА СТА ПРИЦАС. ЗАВИСИ ЗАСТО НИСТА НЕ ЗНАС О БОГУ.

Name

ре тоза

05.07.2020 21:58

Кренуо си ударницки. СВаки коментар против Срба. Јос један нови коментатор са дугацијом националносцу од оне за коју се представља

Name

Ре ре тоза

06.07.2020 06:14

Ове вјерске водје су највеце зло, силују дјецу, петљају се у политику итд.

Name

Митар

05.07.2020 20:31

Људи маните се религије 21 је вијек, немојте бити наивни и насједати на те лази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

06.07.2020 04:14

Овакви примјери су за сваку похвалу. Медјутим, последњих година ако не и деценија СПЦ одликовања углавном дијели политицарима који након сто све остало унисте предју и на цркву... Сигуран сам да и Мили Дј. и остали имају барем по неки орден. Исти је слуцај у Србији и Босни. Додик и екипа, Вуциц и његови, они прије њих, па неби ме изненадило и да геј премијерка има неки орден. Апсурдно зар не? Знам неке одликоване који су новац зарадили организујуци проституцију и коцкање а онда фин подрзали градњу неке цркве. Опет апсурд? Да не говорим о криминалу и корупцији, вецина се тим дјелатностима и обогатила. Дрзите се ви народа и борите се за његов интерес. Није у реду да нас се сјетите само када треба гинути на улицама у борби против непријатеља којем сте помогли да одрасте и ојаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштовање

06.07.2020 05:26

У ситуацији кад је код нас била а и остала нијема православна црква нарочито у Бањалуци на пребијање народа итд, а званичници говорили да је то легитимна употреба силе И лицемјерно тркају ко ће прије бранити народ у Црној Гори који доживљава исто што и народ у Бањалуци од стране њих тј актуелне власти, ДОТЛЕ НАМА ИСКРЕНИМ ВЈЕРНИЦИМА АМФИЛОХИЈЕ ДОЂЕ ОНО ШТО БИ ТРЕБАЛИ ЈЕФРЕМ.И ИРИНЕЈ А НИСУ.

ОДГОВОРИТЕ