У КБЦ Земун за дан примљено 175 пацијената

У Клиничко болницки центар "Земун" за дан је примљено 175 пацијената.

Србија 05.07.2020 | 12:02
У КБЦ Земун за дан примљено 175 пацијената

Директор болнице Драгош Стојановић рекао је за РТС да је у суботу од 14 до 19 сати у тој установи било 140 прегледа, а до јутрос 195.

КБЦ Земун од јуче се потпуно вратио у ковид систем, али је постао и тријажни центар.

Стојановић је рекао да је отворено шест пунктова за прегледе.

"Ми нисмо инфектолози, тако да је то велики напор, а велики је број пацијената и сви се трудимо да максимално изадемо у сусрет", навео је Стојановиц.

Истакао је да је до јутро примљено 175 пацијената, што је много.

Како је додао, то су у принципу млади пацијенти. Каже да је њихова клиницка слика лакша, али да се усложњава и интензивна нега је попуњена са 20 пацијената.

Стојановиц је рекао да га секира јутрошњи снимак који се појавио на друштвеним мрежама и који указује на одредене активности по сплавовима.

Истице да је наш здравствени систем један од најхуманијих на свету, али да је велики број пацијената. Како наводи, никад нису примили 175 пацијената у болницу у једном дану.

Због тога су, рекао је, јуце после састанка са министром замолили на све градане да се смире.

"Апелујем и молим, суздржите се од друштвених активности, оставите ресторане, сплавове, кафане. Велико је оптерецење на здравствени систем, није лако радити на 30 степени у скафандеру", указао је Драгош Стојановиц.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мрки

05.07.2020 10:33

Здраствени систем нетреба бит хумитаран већ ефикасан и професионалан докторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

05.07.2020 11:38

Боље немој ништа да пишеш него да изјављујеш глупости. Погледај се у огледало и погледај свијет са ведрије стране. Не филозофирај.