U KBC Zemun za dan primljeno 175 pacijenata

U Kliničko bolnicki centar "Zemun" za dan je primljeno 175 pacijenata.

Srbija 05.07.2020 | 12:02
U KBC Zemun za dan primljeno 175 pacijenata

Direktor bolnice Dragoš Stojanović rekao je za RTS da je u subotu od 14 do 19 sati u toj ustanovi bilo 140 pregleda, a do jutros 195.

KBC Zemun od juče se potpuno vratio u kovid sistem, ali je postao i trijažni centar.

Stojanović je rekao da je otvoreno šest punktova za preglede.

"Mi nismo infektolozi, tako da je to veliki napor, a veliki je broj pacijenata i svi se trudimo da maksimalno izademo u susret", naveo je Stojanovic.

Istakao je da je do jutro primljeno 175 pacijenata, što je mnogo.

Kako je dodao, to su u principu mladi pacijenti. Kaže da je njihova klinicka slika lakša, ali da se usložnjava i intenzivna nega je popunjena sa 20 pacijenata.

Stojanovic je rekao da ga sekira jutrošnji snimak koji se pojavio na društvenim mrežama i koji ukazuje na odredene aktivnosti po splavovima.

Istice da je naš zdravstveni sistem jedan od najhumanijih na svetu, ali da je veliki broj pacijenata. Kako navodi, nikad nisu primili 175 pacijenata u bolnicu u jednom danu.

Zbog toga su, rekao je, juce posle sastanka sa ministrom zamolili na sve gradane da se smire.

"Apelujem i molim, suzdržite se od društvenih aktivnosti, ostavite restorane, splavove, kafane. Veliko je opterecenje na zdravstveni sistem, nije lako raditi na 30 stepeni u skafanderu", ukazao je Dragoš Stojanovic.

(RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mrki

05.07.2020 12:33

Zdrastveni sistem netreba bit humitaran već efikasan i profesionalan doktore.

ODGOVORITE
Name

Ti

05.07.2020 13:38

Bolje nemoj ništa da pišeš nego da izjavljuješ gluposti. Pogledaj se u ogledalo i pogledaj svijet sa vedrije strane. Ne filozofiraj.