Овако ће изгледати концертна арена у вријеме короне

Велика Британија, тачније Неwцастле, овог љета постаће богатији за концертни простор - у којем је укључена физичка дистанца међу људима, што је основна препорука за сузбијање пандемије корона вируса. Тхе Виргин Монеy Унитy Арена имат ће капацитет од 2.500 људи, а отвара се 7. јула.

Свијет 04.07.2020 | 09:51
Овако ће изгледати концертна арена у вријеме короне

Како пише магазин Керранг, ово ће бити мултифункционални простор, на којем ће се одржавати концерти, ДЈ сетови, догађаји породичне природе, гдје ће публика моћи конзумирати и храну и пиће - све уз обавезну физичку дистанцу.

Обавезан размак између група људи биће два метра, а до свог мјеста које ће раније морати резервисати долазиће се аутомобилима. У арени ће бити укључени и једносмјерни тоалетни систем, средства за дезинфекцију руку - а ношење маски ће бити обавезно.

"Будући да су сви концерти одгођени за други дио године, све дворане затворене, одлучили смо се на овај потез", казао је Стеве Давис - директор ССД Цонцертс организације, која је најавила велика имена на отварању простора. 

"Током ових времена не можемо живјети без музике, тако да смо се бавили мишљу како да вратимо музику Британцима - на сигуран и одговоран начин. Помагали смо ДЈ-евима када су стреамали музику преко друштвених мрежа, сада идемо корак даље", рекао је.

Културне институције Неwцастлеа су подржале ову идеју, схвативши колико је пандемија погодила музичку индустрију.

На овај начин публика ће моћи да ужива у музици на сигуран и безбједан начин, а локалне власти поздравиле су идеју као креативан начин да се музика врати тамо гдје јој је и мјесто, на бине, наводи Керранг.  

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СТРАСНО

04.07.2020 09:33

Е неби ја ту отиса кад би ми отац и мати пјевали. Будаластиње у ПМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

05.07.2020 01:43

Шта год покушавали импровизовати, дошао је крај и овој врсти којекаквих кркања. Вала, још се само моја покојна баба није била ухватила микрофона! Ко је зарадио, то му је, а сад ће да се види ко је пјевао из љубави, а ко због милиона.

ОДГОВОРИТЕ